18 sep 2017

ZAVRŠEN OSMI SPORT FEST – SVI UČESNICI POBJEDNICI

0 Comment

ZAVRŠEN OSMI SPORT FEST – SVI UČESNICI POBJEDNICI

 

U Nikšiću je završen osmi po redu Sport Fest – jedini crnogorski festival koji je usmjeren ka mladima.

I ovoga puta Sport Fest je opravdao epitet „najmasovnijeg događaja koji se organizuje u našem gradu“, što nas posebno raduje.

Ovogodišnji festival i koncert Ismaila Delije su direktno prenosila dva domaća portala, jedna domaća televizija, kao i tri regionalna portala.

Festival nije imao takmičarski karakter, već nam je bio cilj da se đeca upoznaju sa sportskim disciplinama, i da se zainteresuju za bavljenje nekom od sportskih aktivnosti.

Takmičenja su, kao i prethodnih godina, bila organizovana na Trgu Slobode, dok je jedan dio  aktivnosti organizovan pored kulturno-istorijskih spomenika našeg grada.

Posebno nam je drago što je akcija festivala „Bavi se sportom – igraj za Crnu Goru“ izazvala veliko interesovanje kod đece i njihovih roditelja.  Obraćajući se prisutnima predśednik naše organizacije Aleksandar Damjanović je istakao da mu je drago što smo uspjeli da na jednom mjestu okupimo mlade – najveći kapital koji naš grad posjeduje. On je izrazio poštovanje prema naporima koje lokalna samouprava i predśednik Veselin Grbović ulažu u razvoj grada, i naglasio da je najisplativija investicija kako grada tako i države ulaganje u mlade. Damjanović je apelovao na lokalne privrednike, naročito one koji posluju sa Opštinom  i Vladom, da ulažu u mlade, prethodno ne čekajući političku sugestiju.

 

Damjanović je istakao da je na primjeru Ismaila Delije koji je pobijedio u takmičenju Pinkove

zvezde dokazano da je predan rad jedina formula uspjeha.

Predstavnik naše organizacije se osvrnuo na lošu državnu strategiju razvoja školskog sporta i omladinske politike. On je apelovao na ministra sporta Nikolu Janovića da se založi da aktivnosti ministarstva daju konkretne rezultate, kao i da se državne aktivnosti koje su usmjerene ka mladima ne svode na marketing.    

Damjanović je istakao da se država ozbiljno mora pozabaviti problemom što  mladi veliki dio svog vremena provode na društvenim mrežama, dok su sportski poligoni najčešće prazni.

Na kraju svog obraćanja Damjanović je pozvao roditelje da svoju đecu usmjere da se bave nekom od sportskih aktivnosti, jer ukoliko se nastavi trend da đeca svoje slobodno vrijeme provode boraveći pored računara i korosteći društvene mreže, kao rezultat toga imaćemo nezdravu omladinu, a samim tim i nezdravo društvo.

 

Posebno nas raduje što je nastup Ismiala Delije, đece iz gradskih vrtića i članova Kreativnog centra Akord  dobro prihvaćen od strane prisutnih građana.

 

[top]