O nama

logo3

Nevladina organizacija Crnogorska kulturna mreža osnovana je 15.12.2009. godine. Između ostalih, ciljevi formiranja organizacije su organizovanje kulturno-zabavnih manifestacija i razmjena kulturnih iskustava sa zemljama regiona.

Crnogorska kulturna mreža, koja od svog osnivanja njeguje crnogorsku tradiciju, ali i savremeni crnogorski izraz i oblik crnogorskog društva, te vizionarski uobličava buduće potrebe jednog razvijenog trećemilenijumskog doba, svjesna i sigurna u svoje vizije, jer nase su vizije moderna i nepodijeljena Crna Gora modernoj i nepodijeljenoj Evropi!

Svjesni u svoju viziju u svim projektima do sada ispred sebe smo postavili ne tako nedostižne ciljeve

–        širenje i jačanje predpostavke za očuvanje i razvoj kulture u Crnoj Gori;

–        poštovanje državnih simbola;

–        širenje ljubavi prema državi i Državnim simbolima;

–        Edukaciju I evoluciju mladih iz tranzicije U udobno, mirno i izazovno demokratsko i tržišno društvo.

–        Afirmaciju mladih da se svakom mladom čovjeku bez obzira na političko opredjeljenje omogući pravo na rad i usavršavanje.

–        organizacija kulturnih programa i obilježavanje značajnih Državnih praznika

–        A na prvom mjestu: Poštovanje države i državnih simbola Crne Gore, jer poštujući Državne simbole poštujemo sebe!

Teško prihvatamo činjenicu da su svi narodi veoma ponosni na postojanje svoje države, dok u Crnoj Gori često bivamo svjedoci nepoštovanja Državnih simbola.

 

Našu misiju ćemo posvetiti informisanju i edukaciji građana Crne Gore  a pogotovo mladih kako bi svi upoznali, shvatili značaj i stekli poštovanje prema grbu, zastavi i himni naše Države.

Vizija Crnogorske kulturne mreže je moderna i nepodijeljena Crna Gora zato kroz razne akcije koje sprovodimo sugerišemo građanima, a pogotovo mladima STOP PODJELAMA.

Crnogorska kulturna mreza ima 90 članova/članica i 13 stručnih saradnika/ca koji su ujedno i članovi Upravnog odbora.

Najveći organ upravljanja je Skupština koja donosi strateške odluke, izvršne odluke donosi Upravni odbor, dok su za realizaciju programa su odgovorni program koordinatori.