30 okt 2020

ZAŠTO URA CRNOGORCIMA USKRAĆUJE PRAVO NA SLOBODU VJEROISPOVIJESTI?

0 Comment
Na śednici lokalnog parlamenta Podgorice kada se utvrđivao dnevni red URA je zajedno sa Demokratskim frontom glasala da se sa dnevnog reda skine tačka koja se odnosila na ustupanje zemljišta Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Na parceli koja se ustupa, CPC je planirala izgradnju Hrama za svoje vjernike koji ne žele da idu u hramove SPC koja permanentno radi na rušenju države.
 Međutim, GP URA je bila protiv odluke da se u Podgorici izgradi Hram i samim tim otvoreno izrazila stav da Crnogorcima treba uskratiti pravo na slobodu vjeroipovijesti. Ovim gestom Ujedinjena reformska akcija  je lupila šamar svim liberalima i Crnogorcima koji su joj dali podršku na minulim parlamentarnim izborima.
 Sigurni smo da se Crnogorci, nakon ove sramne odluke, kaju što su svoj glas dali političkim šibicarima koji su sakriveni iza građanske opcije. Ovaj politički subjekat se svrstavanjem na stranu Demokratskog fronta, a na štetu Crnogoraca, stavio na raspolaganje projektu velikosrpskog nacionalizma koji želi da okupira Crnu Goru.
Očigledno je da je URI ljubav prema vršenju vlasti iznad principa i građanskog koncepta za koji se u programu zalaže, a koji je očito mrtvo slovo na papiru. ,,Game changeri“ kako sebe nazivaju su ovim gestom pokazali da su im interesi Crnogoraca posljednja rupa na svirali i da im su im antidržavni stavovi DF-a blizi od Crne Gore.
Crnogorska kulturna mreža izražava poštovanje prema odluci Glavnog grada da se CPC ustupi parcela za izgradnju Hrama koji će, pored Crnogoraca, i ostalim pravoslavcima služiti za bogomolju.
Na kraju izražavamo uvjerenje da će anticrnogorska politika GP URA u narednom periodu ostati u manjini.
[top]