12 mar 2024

ZAŠTO SU VRATA CNP I RTCG ZATVORENA ZA BRANKU ŠĆEPANOVIĆ?

0 Comment
Nevjerovatno je da direktor Crnogorskog narodnog pozorišta Ilija Subotić nije dozvolio organizaciju koncerta Branke Šćepanović u ovoj kulturnioj ustanovi.
U večeri kada je podgorički sekretarijat za kulturu organizovao Brankin koncert velika sala CNP-a je bila prazna, što najbolje govori o bezobrazluku Subotića.
Ni poziv iz kabineta gradonačelnice Olivere Injac nije bio dovoljan da nacionalno pozorište izrazi poštovanje prema Branki Šćepanović i bude domaćin ovog veoma važnog događaja za crnogorsku kulturu.
Ništa novo kada je u pitanju Ilija Subotić koji je kao direktor Zetskog doma svojevremeno  zatvarao kapiju ove institucije za organizaciju programa u čast 21 maja.
Ono što posebno zabrinjava jeste podatak da RTCG nije emitovao jubilarni koncert Branke Šćepanović koji je održan u Nikšiću i ako su ga prethodno snimili sa namjerom da ga emituju.
Izgleda da urednici muzičkog programa Branki Babović je u jubilarnom Brankinom koncertu bilo previše crnogorskih pjesama, koje njoj po svemu sudeći paraju uši.
Zar je Branka Ščepanović zaslužila da joj jedna priučena muzička urednica RTCG ocjenjuje kvalitet povodom 55 godina rada?
Ovako ponašanje ove dvije kulturne institucije najviše na sramotu služe Crnoj Gori i njenoj kulturi koja je nakon 2020.godine dotakla dno.
Ime Branke Šćepanović će živjeti vječno, dok će imena onih koji se neljudski odnose prema njenom imenu živjeti koliko i njihov boravak na funkcijama koje trenutno obavljaju.
Na kraju izražavamo zadovoljstvo što je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac prepoznala našu inicijativu da se obezbijede uslovi da Branka Šćepanović u Glavnom gradu održi koncert.
[top]