16 okt 2023

ZAŠTO SU DEMOKRATE BOJKOTOVALE PARTRIJARHA PORFIRIJA?

0 Comment
Pośeta patrijarha SPC Porfirija Perića na moje veliko zaprepašćenje nije bila značajan događaj za funkcionere Demokratske Crne Gore.
Naime, svi smo prateći medijske izvještaje sa patrijarhovih aktivnosti u našoj državi, imali priliku da vidimo da njima nijesu prisustvovali funkcioneri Aleksinih Demokrata.
Da li je ovo rezultat unutarpartijskih sukoba između struja unutar Demokrata, ili im sada SPC nije interesantna jer u skorije vrijeme neće biti izbornih procesa.
Postoji mogućnost da je sukob oko fotelje ministra MUP-a između Bokija Bogdanovića i Moma Koprivice se toliko rasplamsao, da ga ne mogu ugasiti zajedno svi funkcioneri ovog političkog saveza.
Ne vjerujem da su se Demokrate naljutile na SPC jer nemaju razloga, ova vjerska organizacija ih je s dušno podržavala, naročito na lokalnim izborima u Nikšiću.
Čak šta više SPC je Bečiću ukazala čast kakvu ni sanjao nije, da održi govor na sahrani mitropolita Amfilohija Radovića.
Demokrate se sinoć nijesu pojavile ni u Nikšiću kada je u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog svečano dočekana desnica Svetog Spiridona.
Lično sam iznenađen gestom funkcionera Demokrata da bojkotuju dolazak patrijarha SPC Porfirija koji u Crnu Goru ne dolazi bas često.
Da li su ovim gestom Demokrate kleknule pred NSD i DNP jer su viđeli  da principijelno nemaju šansu sa ova dva politička subjekta da se takmiče.
Kada se analizira bojkot srpskog patrijarha od strane Aleksinih Demokrata, nameće se logičan zaključak da se ovaj politički savez odriče svetosavske ideologije?
Zaključiću ovaj tekst sa uzrečicom mog prijatelja sarajevskog ugostitelja Seja Brajlovića “ ovo je čudo neviđeno”!

[top]