20 sep 2021

ZAŠTO STUDENTSKA ZAJEDNICA ĆUTI?

0 Comment
Dok se razgrađuje i potire građanska Crna Gora studentska zajednica ćuti i sve nijemo posmatra.
Studenti bi trebalo da znaju da ovdje nije u pitanju odbrana nečije fotelje već je u pitanju mnogo više od toga odbrana najvećih vrijednosti koje imamo.
Studentska zajednica nijemo ćuti dok ministarka prosvjete Vesna Bratić urušava obrazovni sistem i ćutanjem joj pruža podršku.
Takođe studenti ćute dok se od države otima kulturno nasleđe i prenosi u  vlasništvo vjerskoj zajednici druge države koja na njega ne polaže pravo svojine.
Studentni ćute dok se skrnavi tron Svetog Petra Cetinjskog i dok se na njega uz pomoć Vlade ustoličava najveći negator Crne Gore i njenog građanskog koncepta.
Ono što je takođe zabrinjavajuće jeste da su za izbor antidržavnog rektora Vladimira Božovića glasali i predstavnici studenata, što je još jedan pokazatelj o neodgovornosti studentske zajednice.
Studenti treba da shvate da moraju dići svoj glas i na taj način pokazati lojalnost državi. Nije dovoljno da glas dižu kada je u pitanju pomjeranje ispitnog roka ili kada je u pitanju kvalitet hrane u menzi.
U koliko nastave da ćute  oni koji nam ruše državnu kuću  će misliti da imaju njihovu podršku.
Krajnje je vrijeme da se studenska zajednica probudi i digne glas protiv rušenja građanskog koncepta Crne Gore.
Nakon ćutanja studenata nameće se logično pitanje kakva je perspektiva Crne Gore kada ćute oni na kojima počiva njena budućnost.
Na kraju studenti bi trebalo da znaju da je krah obrazovanja koji podstiče ova Vlada

i kraj države.

[top]