19 nov 2022

ZAŠTO SE UNAPRIJED PRESUĐUJE PETRU LAZOVIĆU?

0 Comment
Crnogorska javnost svjedoči da se protiv Petra Lazovića vodi negativna kampanja prije nego li mu se dokazala bilo kakva vrsta eventualne krivice.
Svi zajedno svjedočimo da je Tužilaštvo Lazovića lišilo slobode pod medijiskim pritiscima  i političkim uticajem između ostalog i odlazećeg premijera Dritana Abazovića.
Da je Petar Lazović podržao litije i da je stao na stranu neke od političkih partija koje danas  vrše izvršnu vlast, ne bi se nikad protiv njega pokretao krivični postupak.
Da je kojim slučajem Petar Lazović na grudima umjesto crnogorskog grba nosi zastavu koja simbolizuje nestanak Crne Gore danas bi bio na slobodi.
Da je Petar Lazović član neke od kriminalnih grupa koje su političkim subjektima u kampanji za prethodne parlamentarne izbore pružale podršku njegovo ime se ne bi nikad javno spominjalo.
Zašto se ne poštuje presumpcija nevinosti Petra Lazovića, koji je po svemu sudeći pristao da za državne institucije radi posao za koji bi malo ko imao hrabrosti.
Pošto nijedna patriotska organizacija i grupa nije potegnula ovo pitanje, odlučio sam da ga ja pokrenem i da ukažem javnosti da se nekom ne može suditi dok mu se ne dokaže krivica i zato što se nacionalno deklariše kao Crnogorac.
Petar Lazović je uvijek bio sa nama kada je trebalo da se brani Pravo, Čast i Sloboda Crne Gore, pa je samim tim zaslužio da ovo pitanje pokrenemo javno.
Pitam one koji danas osuđuju Petra kada će se suditi onima iz službe koji su izdali Crnu Goru?
Takođe ih pitam kada će se suditi policijskim funkcionerima koji su naredili da se na Belvederu zaspamo suzavcima i gumenim mecima?
Hoce li uskoro doći vrijeme da nam sude zato što volimo Crnu Goru, i što nećemo da je izdamo?

Ovim oglašavanjem nemam namjeru da Lazovića aboliram eventualne odgovornosti, već želim  da crnogorskoj javnosti  ukažem na njegov slučaj i kampanju koja se vodi protiv njega, jer je on jedan od nas koji volimo Crnu Goru.
Na kraju “moralnim kantarima” koji trenutno vrše izvršnu vlast poručujem, kolo sreće se okreće, pravda je spora ali dostižna.

[top]