29 jul 2021

ZAŠTO SE PROŠLE GODINE NIKO NIJE ŚETIO ŽRTAVA IZ VELIKE?

0 Comment
Na godišnjicu  stradanja naroda u Velici predstavnici Demokrata i Demokratskog fronta    su pohitali da se poklone sjenima stradalih.
Ovaj njihov gest ne bi bio predmet mog oglašavanja da nažalost on nema političku pozadinu.
Prethodnih godina predstavnici ova dva politička subjekta koja vode ” rat” za srpske glasove se nijesu śetili stradalih iz Velike, a kamoli  da su se poklonili njihovim sjenima.
Demokrate su opravdano glasale  za  usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici što je “iskoristio” Demokratski  front i optužio ih  da su izdali srbe i njihove interese.
Da bi se izvukli iz zamke Demokrate su   predložile usvajanje rezolucije o genocidu u Pivi i Velici kako bi sa svojih leđa skinuli makar malo
tereta koji im je natovario Demokratski front.
Ne sporim činjenicu da se treba odati poštu stradalima u Velici ali namjera i momenat  onih koji su to uradi se može opravdano tumačiti kao zloupotreba i neka im služi na čast.
U nadi da mi crnogorska javnost neće zamjeriti zbog oglašavanja na ovu veoma ośetljivu temu imao sam  ljudsku potrebu  da se oglasim i pošaljem poruku Demokratama i Demokratskom frontu da postoje neke stvari poput genocida u Velici koje zaslužuju poštovanje u pravom smislu ove riječi i one ne mogu biti predmet prikupljanja jeftinih političkih poena.
[top]