11 nov 2020

ZAŠTO SE BIRA VLADA NA DAN POČETKA PODGORIČKE SKUPŠTINE?

0 Comment

Uvaženi gospodine Bečiću,

Obradovala nas je vijest da ste izabrani na funkciju predśednika Skupštine Crne Gore iz razloga što je dobro da mladi ljudi dobijaju šansu da se pokažu na važnim funkcijama. Nažalost, naša radost nije dugo trajala jer ste na prvom ispitu koji ste polagali pred državom pali. Dozvolili ste da se sjednica na kojoj će se izabrati nova Vlada održi na dan početka sramne Podgoričke skupštine.

Vi kao predśednik zakonodavnog doma bez obzira šta intimno mislite o tekovinama 21. maja imate obavezu da štitite ugled države koju predstavljate. Ovim gestom ste uvrijedili svakog građanina Crne Gore bez obzira što bi ste Vi rekli “da li se krsti ili klanja”, i što je najtužnije, Crnoj Gori ste lupili šamar.

Da vas podsjetimo, Vaša obaveza kao predsjednika Skupštine je da štitite ugled države, što ovoga puta nijeste ni pokušali da uradite. Ne sumnjamo da ste, pošto Vas je iznjedrira partija SNP koja baštini tekovine 1918. godine,  znali da je 24. novembar dan kad je organizovana skupština koja je donijela odluku da Crne Gore ne bude. Najiskrenije se nadamo da ovaj datum nije kod Vas lično probudio emocije iz vremena kada ste bili član ove partije.

Apelujemo na Vas da zbog Crne Gore preispitate odluku o organizaciji śednice na datum koji simbolizuje tamnu stranu crnogorske istorije. Na taj način pokazali bi ste suštinsku posvećenost tekovinama 21.maja i skinuli sa sebe crnu majcu koju ste nosily 2006.godine na kojoj je pisalo NE Crnoj Gori.

[top]