03 avg 2023

ZAŠTO MINISTARKA KULTURE MAŠA VLAOVIĆ OTEŽANO MISLI?

0 Comment
Ni kriva ni dužna anonimna Maša Vlaović bez ikakvih referenci na zaprepašćenje kulturnih radnika Crne Gore postade ministarka kulture.
Gledajući joj CV lako se može zaključiti da je prilikom njenog  izbora premijer Dritan Abazović je prekršio Zakon o kulturi koji kaže da ministar kulture mora biti ostvarena osoba iz ove branše, što Maša svakako nije.
Međutim moram biti objektivan i kazati da se Maša Dritanu brzo odužila za nezakonit izbor na funkciju o kojoj je mogla samo da sanja.
Kada je Dritan Abazović na vladi izglasao porpisivanje Temeljnog ugovora i isti potpisao, Maša Vlaović je i ako je bila najpozvanija da se oglasi u tom trenutku  na zaprepašćenje većinske Crne Gore otežano mislila.
Međutim Maši se dopao ośećaj otežanog mišljenja pa je zaćutala kada je predśednik Opštine Nikšić Marko Kovačević izjavio “ Na Vučijem dolu izvojevana jedna od najvećih srpskih pobjeda”.
Da ministarka Vlaović ima dijagnozu otežanog mišljenja uvjerili smo se kada je zaćutala na izjave članova benda Beogradski sindikat koji su tokom koncerta kazali “ Kako treba na Lovćenu vratiti kapelu Karadjordjevića”.
Kada se javnost zapitala zašto je Ministarstvo kulture finasiralo koncert u Beranama  fašističkog benda Beogradski sindikat, Maša je bila pod teškom terapiom koju koristi zbog otežanog mišljenja, pa je ponovo crnogorska javnost ostala uskraćena za njen stav.
Zbog otežanog mišljenja odlazeće ministarke kulture Crna Gora je ostala bez kulturnog  nasleđa koje je prešlo u vlasništvo druge države.
Prve simptome Mašinog otežanog mišljenja smo primijetili kada je od samog izbora na ministarsku funkciju sa javnošću počela da komunicira putem društvenih mreža.
Zbog Mašine dijagnoze otežanog mišljenja crnogorska kultura je dotakla dno.
Ministarka Maša Vlaović je  naivno zbog fotelje  promijenila politički dres misleći da će na duži period biti na ovoj funkciji pljunuvši na one ljude koji su joj u prethodnom periodu dali koru hljeba zapošljavajući je u Prvu Banku Crne Gore, Muzeje i galerije Podgorice i na Fakultetu umjetnosti.
Nijesam ni najmanje srećan zbog Mašine dijagnoze otežanog mišljenja, a nadam se ni njena kuma koja je političkim dilom progurala da bude izabrana na funkciji za koju nije dorasla.
Na kraju Maša Vlaović nam je svojom nesposobnošću pokazala da postoji i gore od “ legendarne” Vesne Bratić.
Maši želim brz oporavak i izlječenje od bolesti otežanog mišljenja!
[top]