04 dec 2020

ZAŠTO DRŽAVU IZDAJU POMOĆNICI MINISTARA SAVJETNICI I SEKRETARI?

0 Comment
U iščekivanju nove apostolske Vlade svjedočimo da sekretari, savjetnici i pomoćnici ministara podnose ostavke na svoje funkcije.
Neki to rade iz razloga kako bi narednu godinu primali mjesečnu zaradu kao do sada, dok su drugi našli uhljebljenje u nekoj od državnih firmi.
Ovakav gest se jedino može okarakterisati kao ‘’izdaje države’’koja im je dala sve. Države koja im je dala bespovratne kredite, stanove, koja im je obezbijedila mogućnost da nikad iz svog džepa ne sipaju gorivo i ne plate račun za mobilni telefon.
I pored svih ovih beneficija oni nijesu imali hrabrosti da ostanu na svojim funkcijama jer su se uplašili da Crnu Goru brane od nove apostolske Vlade.
Ovi ‘’ izdajnici’’ će iz udobnih dnevnih  boravaka gledati kako obični građani vode borbu za očuvanje građanskog koncepta države koja vodi grčevitu borbu sa velikosrpskim nacionalizmom.
Njihova jedina briga će biti da li će im oko petog u mjesecu na račun leći plata iz državnoh budzeta koju naravno nijesu zaradili.
Za razliku od ovih ‘’ bjegunaca’’ u državnoj upravi će ostati da rade ljudi koji su stubovi države i njene administracije. Ovi časni radnici će i dalje služiti Crnoj Gori za mjesečnu zaradu od 300-400€ i biti tu za nju kad god joj to zatreba.i
Svi zajedno svjedočimo da su Crnoj Gori prvi nož u leđa zabili oni kojima je najviše dala. Ovaj gest će njima  služiti na obraz, a državi na iskustvo kakve je ‘’ uljeze’’ njegovala u svom naručju.
Preostaje nam da se nadamo da se više nikad u državnoj administraciji neće zapošljavati kadrovi koji istinski ne vole Crnu Goru.
[top]