02 nov 2020

VUČIĆU PITAJTE PROFESIONALNE SRBE DA LI JE KULTURNO NASLEĐE ŠIRENJE MRŽNJE PREMA CRNOGORCIMA

0 Comment
Crnogorska kulturna mreža poziva predśednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da tokom sastaka sa ‘’profesionalnim srbima’’ iz Crne Gore ih pita da li sredstva koja dobijaju od Srbije  koriste za očuvanje kulturnog nasleđa ili za širenje mržnje prema Crnogorcima i Crnoj Gori?
Očigledno je da se sredstva koja Srbija donira udruženjima srba iz Crne Gore  koriste za obračun sa Crnogorcima i za falsifikovanje istorijiskih činjenjenica.
Ove naše tvrdnje najbolje potvrđuju programske šeme srpskih medija iz naše države koje ne birajući načine prvenstveno služeći se lažima šire razdor i mržnju između dva bratska naroda crnogorskog i srpskog.
U koliko bi predśednik  Vučić imao priliku da razgovara sa nekim studentom ili srpskim književnikom iz Crne Gore uvjerio bi se da pomoć Srbije do njih ne dolazi.
Nacionalna politika profesionalnih  srba narušava građanski koncept Crne Gore i njene odnos sa Republikom Srbijom.
Crnogoska kulturna mreža izražava poštovanje prema brizi koji  Aleksandar Vučić izražava prema srpskom narodu u Crnoj Gori.
Ono što je važno da predśednik Vučić zna jeste da srbi u Crnoj Gori niđe u svijetu ne uživaju prava kao u našoj državi.
Na kraju ovim upitom predśedniku Republike Srbije želimo da pošaljemo poruku da ‘’profesionalnim Srbima’’ pripadaju  velike zadluge za loš odnos crnogorskog i srpskog naroda u Crnoj Gori.
[top]