29 maj 2020

VUČIĆ DA ZAUSTAVI ŠIRENJE MRŽNJE PREMA CRNOJ GORI

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža apeluje na predśednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da zaustavi širenje mržnje prema Crnoj Gori koje dolazi od dijela političara iz vrha izvršne vlasti, koji svojim izjavama pokušavaju kod građana probuditi mržnju prema Crnoj Gori. Ova grupa političara koja zbog popularnosti gospodina Vučića ne može da dođe do izražaja želi šovinističkim porukama da građanima Srbije u vrijeme predizborne kampanje skrene pažnju da i oni postoje na političkoj mapi.
Poruke mržnje prema Crnoj Gori i svemu što ima veze sa njom najviše štete će nanijeti upravo Republici Srbiji, jer šovinizam i nacionalizam nikad nikom nijesu dobro donijeli. Čvrsto vjerujemo da će gospodin Vučić kao razuman i odgovoran političar prepoznati značaj izgrađivanja bratskih i prijateljskih odnosa između dva naraoda. Aleksandar Vučić je skoro izjavio da građani ove dvije države nemaju nikoga bližeg nego što su oni jedni drugima, ali nažalost ni ova poruka nije bila dovoljna da se stane sa širenjem mržnje prema Crnoj Gori.
Ozbiljnoj državi što je bez sumnje Srbije ne priliči da njeni visoki funkcioneri dezavujišući javnost pokušavaju širiti mržnju između dva bratska naroda, sve zarad pridobijanja jeftinih političkih poena. Odluka naše Vlade da ne otvori granice sa Republikom Srbijom dok se ne steknu epidemijološki uslovi je želja da se ne prokocka sve ono dobro što je u minulih mjeseci urađeno kako bi se sačuvalo zdravlje građana Crne Gore.
Dok se u dijelu političkih krugova Srbije širi mržnja prema našoj državi mi u Crnoj Gori se radujemo svakom uspjehu koji Srbija predvođena politikom Aleksandra Vučića postiže,
Sigurni smo da će kod građana Republike Srbije prevagnuti razum, i da šovinističke poruke neće uticati na njihvu želju da svoj godišnji odmor provedu u Crnoj Gori. Svi oni koji misle da je crnogorski turizam u problemu u velikoj su zabludi, jer Crna Gora ima turističke potencijale na kojima joj mogu pozaviđeti mnogo veće države od Srbije.
Ovim javnim obraćanjem smo željeli da zamolimo Aleksandra Vučića da kao razuman čovjek zaustavi poruke mržnje i laži koje građanima Srbije i Crne Gore ne mogu donijeti ništa dobro,

[top]