25 jul 2023

VLADINI ORGANI ZAVOD ZA ŠKOLSTVO I UPRAVA ZA DIJASPORU POKUŠALI DA PRIKRIJU SVOJU SRAMOTU

0 Comment
Nakon našeg jučerašnjeg ukazivanja na nepoštovanje himne Crne Gore od strane Vladinih organa Zavoda za školstvo i Uprave za saradnju sa dijasporom, ova dva organa su nestručnom manipulaciom na društvenim mrežama pokušali da prikriju svoju sramotu.
U izvornoj objavi na društvenim mrežama Zavoda za školstvo je pisalo: “ U prekrasnom ambijentu đeca su sa radošću otpjevala naučenu himnu svoje postojbine“.
Nakon što smo pregledom snimka uvidjeli da vaspitači i animatori koji rade na projektu Crna Gora moja postojbina pogrešno edukuju đecu kako treba da se se ponašaju prilikom pjevanja himne, i na to ukazali javnosti, uslijedila je izmjena objavljenog teksta od strane ova dva Vladina organa.
“Na Lovćenu su našli inspiraciju da izvedu još jednu probu himne koju će svečano intonirati na završnoj priredbi”.
Nevjerovatno je kako se dva veoma važna organa, Zavod za školstvo i Uprava za saradnju sa dijasporom bave obmanama zarad prikrivanja sopstvene bruke i nepoštovanja Državnih simbola Crne Gore.
Umjesto da se izvine građanima i roditeljima đece polaznika škole, oni su se šturim reagovanjem na naše argumentovane optužbe upecali u mrežu sopstvenih laži.
Posebno nas zabrinjava izostanak zvanične  reakcije Vlade Crne Gore i premijera Dritana Abazovića čija je partijska drugarica v.d. direktorice Irena Pavlović.
Možemo samo da zamislimo šta predavači govore đeci iza zatvorenih vrata o jotovanoj varijanti crnogorskog jezika, kada se ovako odnose prema Državnim simbolima.
Tužno je bilo gledati na snimku kako koordinacioni tim škole Crna Gora moja postojbina iz śedećeg položaja pjeva himnu Crne Gore.
Kada se sagleda ovaj  propust Vladinih organa i pokušaj obmane javnosti, postavlja se pitanje na šta su sve spremni rukovodioci Zavoda za škokstvo i Uprave za saradnju sa dijasporom zarad očuvanja svojih fotelja.
Iskreno se nadamo da će koordinacioni tim biti adekvatno sankcionisan zbog neodgovornog odnosa prema polaznicima škole i zbog nepoštovanja Državnih simbola Crne Gore.

 

[top]