21 jul 2020

VLADIN EKSPERTSKI TIM NUDIO KOMPROMIS NA ŠTETU CRNOGORACA

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža pozdravlja nepostizanje dogovora između ekspertskih timova Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko primorske, jer bi taj dogovor išao na štetu građana naše države koji se izjašnjavaju kao Crnogorci. Iz obraćanja naciji premijera Duška Markovića se jasno moglo viđeti da MCP ne želi dogovor već želi rušenej Crne Gore.

Informacija da mitropolija ne želi da se registruje u Crnoj Gori je jasan pokazatelj da ona samim tim ne priznaje Crnu Goru kao suverenu državu. Javnost je upoznata da je SPC kao vjerska zajednica registrovana u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni I Hercegovini i u ovim državama djeluje po zakonima koji važe.

Ono što smo tvrdili u minulom period ispostavilo se tačnim, MPC je suport rušenju Crne Gore i ona će ne birajući sredstva i način pokušati da ostvare svoju misiju.

Za građane naše države koji se izjašnjavaju kao Crnogorci su zabrinjavajući ustupci koje je Vladin pregovarački tim nudio mitropoliji koji direktno guše obnovu autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve.

Ovakav odnos Vladinog pregovaračkog tima nije začuđujući znajući da se na njegovom čelu nalazi Zoran Pažin koji o Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi misli isto što i Amfilohije Radović. Jasno je da minister Pažin nije radio u interesu Crne Gore, već je njegova misija bila nešto drugo sa čime treba da se pozabave oni koji su ga delegirali da vodi  tim.Žao nam je što su dio  tima koji je ispostavilo se radio na štetu građana koji se izjašnjavaju kao Crnogorci  bili Dragoljub Bulatović i Nikola Martinovič koji se istinski zalaži za autokefalnost CPC.

Današnji sastanak i stavovi Vladinog tima koji su bili na štetu CPC i stavovi MPC koji su protiv Crne Gore su jasan pokazatelj da su predstojeći izbori borba da se sačuva nezavisnost Crne Gore.

Pozivamo premijera Duška Markovića da rasformorima  pregovarački tim i da ne pristine na ucjene od onih koji žele da ruše Crnu Goru, zarad svojih finansijiskih interesa.

Zaključci sa današnjeg sastanka su jasna smjernica svim građanima naše države da bez obzira na lična nezadovoljsta 30. avgusta moraju glasati za Crnu Goru kako bi smo odbranili tekovine 21. maja.

[top]