16 nov 2021

VLADA SE ODRIČE CRNOGORSKE DIJASPORE

0 Comment
Umjesto da radi na jačanju i poboljšanju saradnje sa dijasporom “ pokojna” Vlada je razgrađuje i ruši što je nezabilježeno u praksi evropskih zemalja.

Najnoviom odlukom da se ukinu budzetska izdvajanja za jačanje saradnje Crne Gore sa svojim iseljenicima u dijaspori je dokaz da se
 izdajnička Vlada odriče naše dijaspore.
Ovaj  sramni potez eksperta Milojka Spajića je za svaku osudu i on najviše govori o njegovom neodgovornom odnosu prema crnogorskim iseljenicima.
Evidentno je da “ pokojna” Vlada želi da prekine svaki vid komunikacije sa crnogorsom dijasporom koja je u više navrata dizala glas protiv  njene izdajničke politike.
Očigledno je da eksperta Spajića i njegovog polutičkog oca Zdravka Krivokapića ne zanima ekonomski i svaki drugi doprinos koji naša dijaspora daje Crnoj Gori.
Ovaj gest je još jedan dokaz da “ pokojnu” Vladu ne zanima očuvanje crnogorskog kulturnog i nacionalnog identiteta u dijaspori već žele da se on ugasi.
Kakav odnos ova izdajnička Vlada ima prema dijaspori najbolje je pokaza premijer Krivokapić koji je prilikom pośete Republici Srbiji kada nijednom riječju nije ukazao na loš požaj crnogorske zajednice.
Nadam se da će kod skupštinske većine proraditi razum  i da neće dozvoliti da se ova suluda zamisao Vlade sprovede u djelo.
Očekujem  da GP URA neće dozvoliti da se ovaj neljudski gest Vlade sprovede u djelo i na taj način pokaže minimum dostojanstva kojeg do sada nijesu imali.
[top]