07 feb 2023

VLADA MORA PRUŽITI OZBILJNIJU PODRŠKU FESTIVALU ZLATNA PAHULJA

0 Comment
Vlada Crne Gore mora naći načina da dječi festival Zlatna pahulja, koji ima tradiciju dugu tri decenije podrži na dosta ozbiljni način.
Javnost je imala priliku da čuje probleme koje ima organizator ove manifestacije Centar za kulturu Rožaje, s koje je  crnogorskoj javnosti saopštio Beća Kujović.
Obaveza je  Vlade da na ozbiljan i temeljan način pristupi razmatranju podrške muzičkog festivala koji je brend Crne Gore.
Vladina obaveza je tim prije veća imajući u vidu da je Zlatna pahulja međunarodni festival koji je posvećen đeci.
Ako već Vlada obezbjeđuje stotine hiljada eura za komercijalne festivale, onda nema razloga da ne podrži na kvalitetan način festival koji se održava u Rožajama.
Vlada mora imati više senzibiliteta za projekte koji se realizuju u śevernom dijelu države, koji je kada je u pitanju kultura nepravedno zapostavljen.
Ako je aktuelni premijer nezadovoljan što građani Rožaja nepodržavaju njegovu politiku, to nije razlig da međunarodni dječi festival ne dobije podršku za kvalitetnu produkciju.
Nadamo se da će kod premijera  razum pobijediti sujetu, da će festival Zlatna pahulja dobiti finansijski podršku, koja mu pripada.
[top]