24 jul 2023

VLADA I ZAVOD ZA ŠKOLSTVO EDUKUJU MLADE IZ DIJASPORE DA ŚEDEĆI PJEVAJU HIMNU 

0 Comment
Zapanjujuća slika Crnoj Gori dolazi ni manje ni više nego sa Lovćena dje su polaznici ljetnje škole Crna Gora moja postojbina koju organizuju Zavod za školstvo i vladina Uprava za saradnju sa dijasporom pośetili ovo znamenito mjesto.
Naime, na video snimku koji je objavljen na društvenim mrežama Zavoda za školstvo se vidi kako animator edukuje polaznike škole da prilikom izvođenja crnogorske himne śede.
Nevjerovatno je da direktorica Zavoda Irena Pavlović takođe śedi kada se intonira državna himna i tim gestom iskazuje  visoko nepištovanje prema državnim simbolima Crne Gore.
Ovaj nepromišljeni gest vladinog organa i direktorice koju je imenovao Dritan Abazović je za svaku osudu i najstrožiju kaznu.
Ovo je još jedan pokazatelj neznanja i nepoštovanja Crne Gore od strane Vlade i njenih nažalost nepismenih funkcionera.
Trebalo bi da se dobro zamisle organizatori škole Crna Gora moja postojbina kakvu sliku će polaznici đeca crnogorskih iseljenika ponijeti u svijet.
Očekujemo da će Dritan Avazović lično podnijeti prijavu protiv svoje partijske koleginice zbog nepoštovanja Himne, koja zahvaljujući političkij  pripadnosti GP URA obavlja funkciju, kojoj nije dorasla.
Ovu priliku koristimo da se izvinemo roditeljima đece polaznika škole zbog ovog nepromišljenig gesta Vlade Crne Gore i njenih organa.
Ovaj primjer pokazuje da i u Vladi postoje sledbenici ideologije aktuelnog predśenika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.
[top]