13 mar 2017

VLADA DA INICIRA DA AERODROM PODGORICA PROMIJENI NAZIV

0 Comment

 

                   VLADA DA INICIRA  DA AERODROM PODGORICA  PROMIJENI NAZIV

 

Crnogorska kulturna mreža je uputila inicijativu predśedniku Vlade Dušku Markoviću da Vlada preko resorsnog ministarstva Saobraćaja i pomorstva inicira da Aerodrom Podgorica promijeni naziv u Aerodrom 21. maj, kao i da se ispred zgrade istakne 21 jarbol sa crnogorskim zastavama koji bi simbolizovali ovaj važan datum za Crnu Goru.

Ispred zgrada aerodrome širom svijeta su istaknute zastave država u kojima se oni nalaze, što kod nas nije slučaj.

Ovo je drugi put da pomenutu inicijativu upućujemo Vladi, podśećanja radi prošle godine smo istu uputili bivšem ministru Saobraćaja i pomorstva Ivanu Brajoviću, za koju čak ni odgovor nijesmo dobili.

Neprihvatanjem naše inicijative u godini kada je Crna Gora obilježavala deceniju od obnove nezavisnosti, Ministarstvo saobraćaja je iskazalo neodgovoran odnos prema 21. maju i državi Crnoj Gori.

Očekujemo da će premijer Duško Marković kao odgovoran političar  prepoznati značaj naše inicijative, i sa pozicije na kojoj se nalazi doprinijeti da se ona realizuje u najkraćem mogučem roku.

Prihvatanjem naše inicijative pokazao bi se odgovoran odnos prema 21. maju, a kod putnika bi se stekao dojam kako u Crnoj Gori postoji odgovoran odnos prema državnim simbolima, što  u stvarnosti, nažalost, nije tako.

Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da u prethodnom periodu  Vlada i resorna ministarstva,  nijesu prihvatili niti jednu našu inicijativu koja se odnosila na jačanje i promociju  crnogorskog identiteta.

Svaukupna politička situacija u Crnoj Gori, i odnos većeg dijela opozicionih partija prema suverenosti države nam ukazuje da u narednom periodu predstoji velika borba za očuvanje tekovina 21. maja.

 

 

[top]