21 apr 2023

VELIKA NARODNA PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI U NIKŠIĆU

0 Comment
Sa zadovoljstvom obavještavamo crnogorsku javnost da će se ovogodišnja proslava Dana nezavisnosti održati 21. maja na Trgu Slobode u Nikšiću.
Ovo je prvi put da se u Nikšiću gradu koji je dao nemjerljiv doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti organizuje proslava ovog važnog datuma.
Potrudićemo se da u produkciskom smislu program protekne kako i dolikuje događajima koji se organizuju u čast Dana nezavisnosti Crne Gore.
Sloganom ovogodišnje proslave “ Vrijeme je za ljubav”,  želimo da pošaljemo poruku ljubavi i tolerancije, kao i da pozovemo sve građane da slave Dan nezavisnosti svoje države.
Ovim događajem želimo da izbrišemo onu ružnu sliku koja je 13. jula prošle godine poslata iz Nikšića, jer naš grad nije poligon sa kojeg se šalju poruke mržnje i nasila.
Naša organizacija je u prethodnom periodu imala veoma profesionalnu saradnju sa Centrom bezbjednosti Nikšić, tako da vjerujemo da ćemo i ovoga puta zajednički doprinijeti da sve protekne u najboljem redu.
Očekujemo da realizaciju ovog projekta finasijski podrži Vlada Crne Gore koja u prethodnih dvije godine nije iskazivala spremnost da podrži narodne proslave Dana nezavisnosti.
Vlada ima obavezu da novcem građana finasira sve programe koji su posvećeni obilježavanju državih praznika, bez obzira ko bio njihov organizator.
Vjerujemo da zbog našeg kritičkog odnosa prema radu Vlade Dritana Abazovića navedeni događaj neće biti uskraćen za podršku.
Takođe se nadamo da će pošto se događaj organizuje u Nikšicu i Elektroprivreda podržati njegovu realizaciju, što takođe prethodnih godina nije bio slučaj.
Ovom prilikom pozivamo  udruženja koja se bave očuvanjem kulturnog nasleđa svih naroda koji žive u crnoj gori da nas kontaktiraju ( [email protected]) kako bi uzela učešće u programu.
Crnogorska javnost će u narednim nedjeljama biti upoznata sa listom učesnika velike narodne proslave 21. maja.
Iz poštovanja prema porodicama žrtava koje su nastradale u avgustu prošle godine, odlučili  smo se da tradicionslnu proslavu Dana nezavisnosti ove godine ne organizujemo na Cetinju iz razloga što smatramo da dok se ne navrši godinu dana od tragedije, nije vrijeme za javne proslave i muzičke događaje u Prijestonici.

 

[top]