04 jan 2021

UPRAVA POLICIJE I PRIJESTONICA CETINJE DA DOZVOLE CPC  NALAGANJE BADNJAKA ISPRED CETINSKOG MANASTIRA

0 Comment
Crnogorska kulturna mreža poziva Prijestonicu Cetinje i Upravu policije da omoguće  Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi nalaganje badnjaka ispred Cetinjskog manastira.
Prijestonica Cetinje kao vlasnik treba da izda saglasnost CPC za privremeno zauzimanje zemljišta, dok Uprava policije treba da dozvoli  organizaciju nalaganja badnjaka.
Nadamo se da zahtjev neće biti odbijen uz epidemijološko obrazloženje jer je na snazi zabrana javnih okupljanja.
Uprava policije zbog epidemijološke situacije može da dozvoli da se ovaj obred organizuje samo uz prisustvo sveštenstva CPC .
 Znajući gradonačelnika Aleksandra Kašćelana  sigurni smo  da se on neće odnositi prema CPC kao njegov sugrađanin poslanik URE Filip Adzić kojem je fotelja bliža od Crne Gore i Cetinja.
Nadamo se da ovoga puta Uprava policije neće Crnogorcima uskratiti Ustavom zagarantovana prava kako bi sebi olakšala posao.
U koliko se desi zabrana organizacije nalaganja badnjaka  bice to veliki poraz za Crnogorce, Cetinje i Crnu Goru.
Žalosno je što je  Crnogorska pravoslavna crkva emigrant u Crnoj Gori i što nema status koji je kroz istoriju imala.
Trenutna izvršna vlast ne birajući način i sredstva  radi sve kako bi se satanizovala CPC i kako bi se crnogorske svetinje otele od Crne Gore.
Na kraju nadamo se  da će Dritan Abazović čarobnim  tvitom uticati da Uprava policije ne zabrani Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi organizaciju nalaganja badnjaka ispred Cetinjskog manastira.

 

[top]