27 feb 2022

U VRBASU OBILJEŽENO 80.GODINA OD KOLONIZACIJE CRNOGORACA BEZ CRNOGORSKE ZASTAVE 

0 Comment
U Vrbasu je uprilučeno obolježavanje 80.godina od kolonozacije Crnogoraca u Vojvodini uz roštiljijadu i pjesmu “ veseli se srpski rode”.
Na ovoj “kulturnoj”  manifestaciji nije bilo mjesta za crnogorsku zastavu i za autentične predstavnike udruženja crnogoraca iz Lovćenca, Vrbasa, Beograda i Novog Sada.
Pozvaniji od njih da prisustvuju skupu su bili zagovornici anticrnogorstva Momčilo Vuksanović, Vladislav Dajković i predśednici par crnogorskih opština iz redova Demokratskog fronta.
Poseban utisak na javnost je ostavila reakcija kontraverzne konzulke Nevenke Ćirović kod koje je izviđenje “kultne” pjesme veseli se srpski rode pobudilo posebne emocije.
Ovaj skup je još jedan pokušaj posrbljavanja Crnogoraca i otimanja Njegoša od Crne Gore.
Sami slogan događaja “ Oči zbore štonim srce veli” je pokušaj falsifikovanja istorijakih činjenica i satanizacije crnogorskog identiteta.
Na video bimu se je više puta prikazana kapela na Lovćenu koju su podigli  Karađorđevići je jasan pokazatelj cilja organizacije manifestacije.
Poručujemo organizatorima da se ovako važna manifestacija za crnogorsku zajednicu u Republici Srbiji ne može organizivati uz ovakav scenario ćevapčiće i čvarke.
Evidentno je da je ona i njena koreografija priprema za satanizaciju crnogorske zajednice na predstojećem popisu.
[top]