04 jun 2017

U ŠAVNIKU OBILJEŽEN 3 JUN

0 Comment

                                         U ŠAVNIKU OBILJEŽEN 3 JUN    

Crnogorska kulturna mreža je u Šavniku upriličila obilježavanje 3. juna,  važnog datuma u novijoj crnogorskoj istoriji.

Kao što smo i najavili, organizovali smo za učenike osnovnih škola iz Bukovice, Boana, i Obrazovnog centra, u partnerstvu sa Vaterpolo savezom Crne Gore i Sportskim centrom Nikšić, pośetu bazenu u Nikšiću, gdje im je održan čas plivanja, i podijeljene majice sa porukom „Bavi se sportom – igraj za Crnu Goru“.

Ovom akcijom smo željeli da podstaknemo mlade da se bave sportom, u nadi da će možda jednog dana neku od reprezentativnih selekcija sačinjavati i sportisti iz Šavnika.

Raduje nas kvalitetna participacija u učenika iz Šavnika u programu. Oni su kroz svoje nastupe predstavili crnogorsko kulturno nasleđe, što je pokazatelj da se u Šavniku, uz marljiv rad sa mladima, može organizovati omladinski ansambl.

Obraćajući se prisutnima predśednik naše organizacije Aleksandar Damjanović je istakao da se sa prakse asfaltiranja puteva i isplata plata budzetskim jedinicama, treba preći na praksu ulaganja u mlade, jer je to najisplativija investicija.

On je pozvao mlade da ne odlaze iz Šavnika, izražavajući očekivanja da će program koji je nedavno predstavio potpredśednik Vlade Milutin Simović doprinijeti da se u Šavniku otvore nova radna mjesta i poboljša kvalitet života

Damjanović je obećao da će se naša organizacija založiti kod Ministarstva sporta da se u Obrazovnom centru izgradi sala za fizičko vaspitanje, jer nažalost u iako živomo u 21. vijeku ova škola nema adekvatnu salu, u kojoj bi učenici imali uslove za održavaje časova fizičkog vaspitanja.

On je na kraju apelovao na mlade da poštuju Crnu Goru i njen identitet, jer na taj način poštuju sebe.

Publika je ovacijama pozdravila nastupe svih učesnika,a naročito  Merima Njegomir i Zdravka Đuranovića.

Naša organizacija je realizovala još jedan važan projekat bez podrške državnih institucija. Izostanak podrške Skupštine Crne Gore je pokazatelj da, nažalost, poslanici imaju razumijevanje samo za lične interese, kao i da su oni narodni predstavnici samo onda kada im od naroda treba podrška kako bi sačuvali beneficije u kojima uživaju.

 

           

 

 

[top]