22 maj 2019

U Podgorici održana Narodna proslava Dana nezavisnosti

0 Comment
Sinoć je u Podgoricici, u prisustvu oko 12.000 građana održana velika narodna proslava 21. maja – Dan nezavisnosti Crne Gore, koju su građani i pored svih drugih manifestacija organizovanih u čast praznika, prepoznali kao centralnu.

Kao što smo i najavili, kroz program smo promovisali mlade ljude koji su kroz pjesmu i zabavu Crnoj Gori čestitali Dan nezavisnosti.

Publika je izuzetno pozitivno reagovala na nastup Elize Markić koja je u čast 21. maja pjevala na albanskom jeziku.

Takođe smo prikazali kratak film kao podsjećanje na 2006. godinu.

Posebno emotivan trenutak događaja bio je izlazak Bojana Marovića pred publiku u rodnom gradu nakon punih dvanaest godina.

Posebno nas raduje što je publika dobro reagovala na pjesmu 21.maj koju su izveli crnogorski predstavnici na ovogodišnjem Eurosongu – Grupa D-moll.
Za kraj proslave i veliko finale, regionalna muzička zvijezda Aco Pejović, održao je spektakularan koncert.

U ime ogranizatora prisutnima se obratio Predśednik CKM-a gospodin Aleksandar Damjanović, koji je, čestitajući Crnoj Gori i Srbiji 21. maj, uputio izvinnjenje prisutnim građanima zbog činjenice da je trg mali da primi sve one koji su došli na proslavu.

Damjanović je naglasio da svi zajedno moramo dati doprinos da suverenost Crne Gore bude vječna, kao i da moramo biti ponosni na činjenicu što smo zahvaljujući mudroj politici Predsjednika Đukanovića uspjeli da suverenost obnovimo sa olovkom u ruci.

On je poslao poruku organizatorima protesta koji je održan u Podgorici 21. maja, da se stide sebe, a njih će se stidjeti njihovi potomci, što su zarad svojih ličnih sitnih interesa svojim okupljanjem beuspješno pokušali da obesmisle značaj 21. maja.

Na događaju su promovisane akcije Kupujmo domaće, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i akcija za dobrovoljno služenje vojnog roka Ministarstva odbrane.

Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje kabinetu Premijera Markovića, koji su prepoznali značaj podrške narodnoj proslavi Dana nezavisnosti kao i CB Podgorica koji je dao doprinos, zbog velikog interesovanja koje je vladalo za događaj, da sve protekne u najboljem redu.

Video sa proslave pogledajte na https://youtu.be/gKoO6Vupxjc

 

 

[top]