28 avg 2020

U PLJEVLJIMA ĆE DRŽAVOTVORNE PARTIJE ODNIJETI UBJEDLJIVU POBJEDU

0 Comment

Nakon razgovora sa građanima Pljevalja sa sigurnošću možemo da kažemo da će u ovom gradu državotvorne partije odnijeti ubjedljivu pobjedu. Pljevljaci sa kojima smo razgovarali su svjestni značaja predstojećih izbora za Crnu Goru i njenu budućnost. Građani ovog grada nijesu zadovoljni zbog podjela koje vladaju u njihovom gradu, a koje je izazvala Srpska pravoslavna crkva čije sveštenstvo aktivno učestvue u predizbornoj kampanji i sugeriše građanima da svoj glas daju koaliciji okupljenoj oko Demokratskog fronta.

Po njihovim riječima širenje velikosrpskog nacionalizma u njihovom gradu remeti suživot građana i najveće vrijednosti koje ovaj grad ima multietničnost i multikulturalnost.  Tokom obilaska pijace u ovom gradu jedan stari pljevljak nam je kazo “ Crna Gora je pobjeđivala mnogo veće protivnike od popova, tako da pobjedu 30. avgusta ne treba dovoditi u pitabnje”.

Mladi pljevljaci su zadovoljni kako se njihov grad razvija kao i odnosom lokalne samouprave prema njima. Posebno ih raduje veliki broj infrastukturnih projekata koji se realizuju u njihovom gradu, a koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života svih građana. Ono što je zanimljivo istaći jeste njihova želja da FK Rudar ponovo bude šampion Crne Gore. Oni posebno zamjeraju što se iz njihovog grada od strane manjeg dijela građana šalju slike nacionalizma i mržnje prema Crnoj Gori sa anticrnogorskom ikonografiom.

Tokom razgovora sa građanima Pljevalja smo im kazali da se na predstojećim izborima   bira između dvije budućnosti Crne Gore. Jedna je ona za koju se zalažu antidržavne političke partije da Crna Gora izgubi nezavisnot i bude dio projekta tri srpske države što je sličan put kojim je krenula 1918. godine i  putem napretka  koji našu državu vodi ka članstu u EU.

Zahvaljujemo se građanima Pljevalja na interesovanju koje su iskazali za učešće u akciji Glasaj za Crnu Goru. Odlazimo iz Pljevalja punog srca zbog saznanja da aće u ovom gradu državotvorne partije ubjedljivo pobijediti.

[top]