26 okt 2023

U NIKŠIĆU BRANKA ŠĆEPANOVIĆ NA VELIČANSTVEN NAČIN OBILJEŽILA JUBILEJ 

0 Comment
Crnogorska muzička umjetnica Branka Šćepanović je u nikšićkom pozorištu obilježila jubilej 55 godina ljubavi sa crnogorskom pjesmom.
Nikšićko pozorište ne pamti da je za jedan događaj vladalo interesovanje kao što je to bio slučaj sa koncertom Branke Šćepanović.
Nikšićka publika je uživala u izviđenju najpoznatijih Brankinih pjesama koje je izvodila uz pratnju orkestra Ivana Pekovića.
Program je vodio poznati crnogorski glumac Djorđe Tatić koji je govorio o brankinoj bogatoj karijeri.
Jubilej 55 godina rada Branki su čestitali poznati regionalni muzički  umjetnici Zdravko Čolić, Željko Samardžić, Zvonko Bogdan, Mirko Rondović, Miroslav Ilić, Ana Bekuta, Hanka Paldum, Danka Stojiljković, Senad Drešević, Sergej Ćetković, Vladimir Grajić, Vlada Panović, Ljubiša Pavković.
Gosti na koncertu su bili Brankini prijatelji Zdravko Đuranović, Žuti Serhatlić, Dejan Škuletić i Tanja Šeter.
U ime organizatora Crnogorske kulturne mreže Branki je Zlatnu plaketu za jubilej 55 godina rada i posvećenosti crnogorskoj pjesmi.
Damjanović je kazao nije ovo samo jubilej Branke Šćepanović, nego i jubilej crnogorske kulture. Neka mi ne zamjere ostali gradovi, ali siguran sam da je Nikšić perjanica crnogorske kulture, grad koji zaslužuje da se veliki kulturni događaji organizuju u njemu.
Ovaj jubilej je, po mom skromnom sudu, jedan od najvećih kulturnih događaja koji se u Crnoj Gori obilježava od 2006. godine i ni jednom drugom crnogorskom gradu nije pripadalo veće pravo da Branka krene sa obilježavanjem jubileja iz Nikšića.

Damjanović se Branki Šćepanović izvinuo što nije Ministarstva kulture nije prepoznalo značaj ovog događaja uz nadu da će u nekim boljim vremenima kada će državne institucije“ prepoznati značaj velikih kulturnih događaja pored pomenutog.
On je istakao da je Branka primjer mladim generacijama kako treba graditi svoj put, ni milimetar ne odstupajući od njega.
Zadovoljstvo nam je što smo na veoma kvalitetan način kako i dolikuje Brankinoj karijeri producirali ovaj za crnogorski kulturu izuzetno značajan događaj.
Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje Opštini Nikšić i svim ostalim partnerima ovog projekta koji će služiti na ponos Crnoj Gori.
Posebnu zahvalnost dugujemo Branki Šćepanović što je prihvatila našu inicijativu da obilježavanje jubileja otpočne iz Nikšića.

[top]