23 jul 2021

U KOLIKO OVA IZVRŠNA VLAST POTRAJE PITANJE JE POD KOJOM ZASTAVOM ĆE NASTUPATI CRNOGORSKI SPORTISTI NA SLEDEĆOJ OLIMPIJADI

0 Comment
Zahvaljujući odluci građana Crne Gore donešenoj na referendumu 21. maja 2006. godine sportisti iz naše zemlje na najvećem događaju  Olimpijiskim igrama nastupaju pod crnogorskom zastavom.
Na Olimpijiskim igrama svjetskim i evropskim prvenstvima održanim prije 2006. godine sportisti iz naše države bez obzira što su činili okosnicu reprezentacije za koju su nastupali su bili marginalizovani.
Svi uspjesi koje su postizali su se proslavljali podizanjem tri prsta i pripisivali drugoj državi dok su srpski mediji stidljivo spominjali ime Crne Gore.
Političke promjene koje su se dogodile u Crnoj Gori i antidržavna politika nove izvršne vlasti nam daju za pravo da se zapitamo pod kojom zastavom će crnogorski sportisti nastupiti na sljedećij olimpijadi?
Nažalost politički subjekti koji sačinjavaju aktuelnu vlast ne vide Crnu Goru kao samostalnu državu i aktuelnu zastavu ne dožiivljavaju kao svoju.
Ono što je poražavajuće da se veći dio funkcionera izvršne vlasti više raduje uspjesima sportista Srbije nego li rezultatima crnogorskih sportista.
Bez obzira na mržnju  prema crnogorskoj zastavi koju u sebi imaju kosekventi  izvršne vlasti moramo uraditi sve da se ona vječno bude jedina zastava pod kojom će nastupiti crnogorski sportisti.
[top]