20 maj 2021

U ČAST JUBILEJA CRNOJ GORI POLANJAMO PJESMU 21 MAJ

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža i ove godine u čast jubileja 15 godina obnove nezavisnosti Crnoj Gori poklanja pjesmu koja nosi naziv 21. maj. Tekst je pisao predśednik naše organizacije Aleksandar Damjanović aranžman i  muziku Dejan Božović a  izvode je Zdravko Đuranović i Tanja Šeter. U tv spotu  glume Aleksandra Pavlović i Darijan Hodžić.

Veći dio kadrova u spotu je sniman u Nikšiću jer smo željeli da iz našeg grada bez obzira ko vršio lokalnu vlast pošaljemo poruku da on nije grad u kojem će se nipodaštavati tekovine 21. maja.

Kompozicija “21 maj” je ljubavna pjesma sa najdubljim i najiskonskijim ośecajima posvecenim našoj Crnoj Gori. Trudili smo se da kroz tradicionalni pristup, koristeci instrumente koje i Crna Gora baštini, damo svoj doprinos na promociji i očuvanju naseg melosa i autenticnosti.

Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli da Crnoj Gori polonimo još jednu pjesmu koja će pjevati o njoj i o jednom od najvažnijih datuma njene novije istorije.

Ovim putem izražavamo poštovanje prema radu Momčila Zekovića koji je u prethodnih par mjeseci našoj državi poklonio tri pjesme. Pozivamo i ostale kulturne stvaraoce da počnu da stvaraju nove pjesme o Crnoj Gori. Takođe apelujemo  na Ministarstvo kulture da podrži ovaj vid stvaralašva jer pjesme o Crnoj Gori nikad nije dosta.

[top]