20 maj 2020

SVEČANA AKADEMIJA U ČAST 21. MAJA DIREKTNO NA PORTALIMA I TELEVIZIJAMA

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža, kao osvjedočeni pokretač mnogih inicijativa koje ističu i veličaju značaj države i njenog identiteta nastavlja organizaciju obilježavanja 21. maja, najznačajnijeg datuma u novijoj istoriji Crne Gore, i to u vanrednim uslovima kad još jedna nevidljiva pošast koronavirus prijeti cijelom svijetu. Međutim,to shvatamo kao obavezu i dužnost više, da u teškim vremenima nastavi kontinuitet obilježavanja Dana nezavisnosti, jer ne zaboravlja da je do prije par mjeseci crnogorskim ulicama marširala pošast klerofašizma koja je, prije i poslije svega, dovodila u pitanje baš nezavisnost i državnost naše jedine domovine, Crne Gore. Upravo zato naša je obaveza da jačanjem ovog datuma pokušamo probuditi svijest kod građana o njegovom značaju. Bez jačanja tekovina 21. maja, temelji Crne Gore ne mogu biti vječni.
Imajući u vidi pandemiju koronavirusa, koja je blokirala skoro pa cijelu društvenu infrastrukturu, mišljenja smo da ipak ne može zaustaviti kreativnost i patriotizam, pa smo se odlučili da ove godine organizujemo Svečanu akademiju bez prisustva građana, i time ispoštujemo sve mjere NKT-a i Valde Crne Gore, i sačuvamo sebe i druge. Pažljivo izabran kulturno-umjetnički program, baziran na tradicionalnom, ali i savremenom umjetničkom izrazu, biće direktno emitovan sa minimalnom tehničkom ekipom, koja će djelovati na propisanoj socijalnoj distanci, i realizovati program sa početkom od 20 ura koji će biti direktno emitovan na televizijama tv 7, tv Pljevlja, rtv Corona i Rožaje, tv Sun Bijelo Polje,portalima Standard, Press, Analitika, CDM,i Pobjeda kao i na društvenim mrežama CKM-a.
Slogan ovogodišnje proslave je „SVI ZAJEDNO ZA GRAĐANSKU I EVROPSKU CRNU GORU“ njme šaljemo poruku jedinstva i pozivamo građane na patriotski odnos prema zajedničkoj kući svih nas Crnoj Gori.
Smatramo da ovaj važan datum naše istorije treba da slave svi građani bez obzira na vjeru, naciju, boju kože i opredjeljenje 21. maja 2006.godine kada je Crna Gora nakon 88. godina na referendumu obnovila svoju nezavisnost.
U programu će učestvovati mladi crnogorski izvođači Irina Bulajić, Angelina Drešaj,Komnen Vuković, Nikola Karadžić, Tea Škrijelj, Ivona Brnović,Lana Vukčević,Jana Božović, Relja Ćetković, Teodora Šćepanović, Ismail Delija sa kojima će Crnoj Gori 21. maj čestitati Bane Nedović, Bojan Delić, Danijel Alibabić i Jadranka Barjaktarović, dok će program voditi Branka Stanić, Anastasija i Eva Angelina Radoman,

I ove godine šansu pružamo mladim talentovanim pjevačima kako bi na najvećem događaju koji se organizuje u Crnoj Gori pokazali svoj potencijal. Sa ovakvim programom šaljemo poruku moderne i Evropske i građanske Crne Gore za koju treba svi zajedno da se zalažemo.

[top]