06 avg 2021

ŠUNDIĆEV EURO PATRIOTIZAM

0 Comment
Dok se crnogorski mediji  koji su na braniku države i zaposleni u njima bore za opstanak izvršni direktor RTCG Božidar Šundić sebe čašćava otpremninom za čiji iznos većina novinara radi dvije godine.
Obraćanje Šundića javnosti je tužan dan za crnogorsko novinarstvo i za nacionalni javni servis od kojeg je za tri godine ( ne) rada inkasirao oko sto hiljada eura bez poreza i doprinosa.
Žalosno je da se euro patriota Božidar Šundić umjesto programskim sadržajima, novim tv  licima, tv serijama hvali kupovinom opreme od novca gradjana poreskih obveznika.
Građani su ga mjesečno plaćali 2845 € da ne radi u interesu države niti televizije na čijem je čelu prove tri uzaludne godine.
Da je kojim slučajem Šundić za vrijeme svog mandata organizovao snimanje serije o stradanju porodice Zvicer ili Ljuba Čupića i Joke Baletić kao i da je proizveo nova tv lica niko ne bi mogao imati primjedbu na njegov rad i iznos mjesečne zarade.
 Ovako ćemo ga svi pamtiti kao “grobara”  državne televizije i čovjeka koji je javni servis doveo na najniže grane.
Poražavajuće  je za crnogorsko novinarstvo da  Božidar Šundić bez stručnih kvalifikacija mjesečno zarađuje koliko pet drugih novinara  koji svakog dana posvećeno rade svoj posao.
Crnogorska javnost će Šundića jedino pamtim po visini mjesečne zarade dok će ono koji su ga predložili da bude direktor RTCG ubrzo uviđeti u kakvoj su zabludi bili.
Na kraju Šundiću sve stade u jedan dan koji je za njega važan isključivo zbog otpremnine koja mu je bila ispred  obraza i dostojanstva.
[top]