15 jul 2014

STEVOVIĆU, ĐE JE 10.000 € KOJE SI DOBIO OD CPC

0 Comment

Nakon neprimjerenih riječi upućenih na moju ličnu i adresu Crnogorske kulturne mreže želim da se obratim Crnogorskoj javnosti i odgovorim na optužbne Udruženja Crnogoraca „Krstaš“                                     

Ovim putem želim da informišem javnost da su netačne tvrdnje udruženja „Krstaš“ da sam se u svom govoru pozivao na ministre i gradonačelnike zloupotrebljavajući njihova imena, kao i da sam držao političke govore, što može da potvrdi i video materijal sa događaja, koji mogu dostaviti javnosti na uvid.

Tačno je da sam se u svom obraćanju zahvalio Predśedniku Opštine Budva gospodinu Lazaru Rađenoviću čija je Opština poklonila koncert Bojana Marovića i obezbijedila besplatno ljetovanje za tri omladinca iz Lovćenca.

Takođe sam smatrao za shodno da se zahvalim Vladi Crne Gore i ministru Miodragu Radunoviću, koji su na zahtjev naše organizacije, a sve u kontaktima sa Vladom Srbije pružili podršku dvogodišnjem dječaku iz Lovćenca Nemanji Kalajdziću, koji je obolio od tumora mrežnjače oka, što je u svom obraćanju uradio i Predśednik Opštine Mali Iđoš gospodin Marko Rovčanin.

U govoru sam uputio zahvalnost svom prijatelju, gospodinu Branu Mićunoviću, koji finansijski podržava projekte koji imaju za cilj promociju crnogorskog identiteta, za šta je od Krstaša dobio epitet „kontraverznog biznismena“.

Netačne su tvrdnje da je Republika Srbija finansijski podržala realizaciju Crnogorske kulturne večeri, pa pozivam gospodu iz Krstaša da izadju sa konkretnim dokazima (izvodima iz banaka i odlukama kojima se može utvrditi da je CKM dobio finansijska sredstva)

Želim da informišem javnost da je Policija Republike Srbije koja je na naš zahtjev bila angažovana na obezbjeđenju skupa, morala da štiti komercijalni štand „Krstaša“ sa knjigama, jer su mještani Lovćenca nekoliko puta dolazili i rušili ga, tražeći od Stevovića da ga skloni, jer njegovo učešće na ovom događaju narušava ugled događaju (o tome postoji policijska zabilješka).

Koristim ovo javno obraćanje da pozovem gospodina Nenada Stevovića da prestane da se skriva iza Udruženja, i da mu postavim par pitanja, na koja želim da odgovori Crnogorcima u Srbiji.

Đe je utrošio 10.000 koje je dobio od CPC za za gradnju crkve u Lovćencu?

Postavljen je  kamen temeljac, a danas na tom mjestu pasu krave, jer ništa od građevinskih radova nije početo. Ovaj navod može potvrditi CPC jer posjeduje priznanicu kojom se potvrđuje da je Stevović preuzeo novac za ovu namjenu.

Kako je moguće kad je toliko agilan, predan i pošten Crnogorac da nije dobio podršku Crnogoraca iz njegovog Lovćenca da bude član Savjeta Mjesne zajednice?

Zašto u Kuli i Vrbasu, đe živi oko 12 hiljada deklarisanih Crnogoraca, Crnogorska partija nema predstavnika u lokalnom parlamentu?

Da li se smatra odgovornim što se broj Crnogoraca između dva popisa prepolovio?

Takođe želim da pitam gospodina Stevovića đe su utrošena finansijska sredstva koja je uzeo za Crnogorsku zajednicu od opštine Mali iđoš kada je sa Mađarima bio u vlasti, a sve preko sportskih klubova za pikado, fudbal i ronjenje koji samo postoje na papiru?

Pozivam crnogorsku javnost i političare koji iz državnog budžeta, novcem građana Crne Gore, finansiraju Udruženje Crnogoraca „Krstaš“ iz Lovćenca, kod Udruženja Crnogoraca u Beogradu, Novom Sadu, Vrbasu, Kuli, Nišu, Subotici, Lovćencu i kod Crnogoraca širom Srbije provjere reputaciju gospodina Nenada Stevovića?

Ovo je drugi put da prilikom organizacije Crnogorske kulturne večeri doživljavamo neprijatnosti. Iz tih razloga ću predložiti Upravnom odboru da procijeni da li uopšte treba da nastavimo sa realizacijom ovog projekta, koji ima veliki značaj za Crnogorsku zajednicu u Srbiji.

S poštovanjem

Aleksandar Damjanović

[top]