29 okt 2019

STAV Aleksandar Damjanović predśednik Crnogorske kulturne mreže

0 Comment

 

MEDIJISKA  SATANIZACIJA ĐUKANOVIĆA UDAR NA STUB SUVERENOSTICRNE GORE

 

Crnogorska javnost je juče imala priliku da pročita frampantan podatak koji se  odnosi na to da je jedan mediji od 2.776 informacija koliko je objavio  o predśedniku Crne Gore Milu Đukanoviću njih 1.826 je bilo negativno. Ovakav gest „nezavisnog medija“ se može okarakterisati kao udar na državu i na jedan od njenih stubova suverenosti. Očito da nekome smeta što Crna Gora zahvaljujući predśedniku Đukanoviću uživa međunarodni ugled i poštovanje. Sigurno im nije po ukusu  što je predśednik mudrom politikom uveo našu državu u NATO, I tako doprinio da ona bude bezbjedna turistička i investiciona destinacija. Vjerovatno bi gospoda željela da Đukanović ode sa vrha  političke scene i da na nju dođu oni, koji su korisnici njihovog marketinškog prostora. Da vlast preuzmu antidržavne političke partije  koji su u gradovima u kojima vrše vlast organizovale obilježavanje sramne Podgoričke skupštine.

Neshvatljivo je do koje granice ide šovinizam pojedinaca kojima je isti taj i Đukanović koga nazivaju vođom kriminalne hobotnice pomogao početke njihovog rada. Đukanovićeva podrška  im je itetkao popoljšala  egzistenciju koja je nezamisliva za obićnog građanina koji je svoj radni vijek proveo npr. u Željezari radeći na teškim fizičkim poslovima. Danas  ta intelektualna elita kojima je narodski rečeno „ prelio tanjir“ žele da preuzmu upravljanje državom, i da oni budu mjerilo vrijednosti koje častan, a ko ne. O njihovoj časti bi najbolje mogao govoriti oni koji su sa njima poslovali na berzama.

Ono što me posebno brine jeste zašto ćute nadležne institucije koje bi prve trebale da stanu u zaštitu  predśednika Crne Gore, ma kako se god on zvao.  Da li se plaše da pokrenu tužbe,ili idu liniom manjem otpora „nas ne diraju neka puca po predśedniku“ izdržala su njegova leđa i jače udarce.

Posebno me zabrinjava zašto ćute funkcioneri DPS-a kojima je Milo Đukanović dao najviše, posle majke koja ih je rodila. Zahvaljujući njumu neki od njih su prvi put obukli odijelo i krenuli avionom na službeni put. Oni bi trebali da budu prvi na braniku svog partiskog lidera, jer ako on posrne,za njim će i država koja je mnogo značajnija od bilo kojeg interesa.

Ovim glašavanjem ne želim da  štitim  Mila  Đukanovića lično, već instituciju predśednika Crne Gore.Želim da dignem glas   protiv takozvane pripejd intelektualne elite, koja bi da gospodari Crnom Gorom na njenu štetu.

[top]