11 maj 2021

ŠTA JE NIKŠIĆ BOGU ZGRIJEŠIO DA GA VODE ČETNICI?

0 Comment
Izbor Marka Kovačevića na mjesto predśednika Opštine Nikšić  nameće logičko pitanje šta je  grad koji je simbol slobode  Bogu zgriješio da ga vode četnici?
Prilikom polaganja zakletve ‘’ vjerujući’’ Marko  se nije zakleo tako mi Bog pomogao jer i sam zna da za svoju  misiju ne može računati na
Božiju pomoć.
Evidentno je da funkciju neće obavljati po Ustavu i zakonu već po pravilima srpskog sveta kojem pripadaju on i njegov mentor Andrija Mandić.
Nažalost  četnički pionir Marko je  izborom na mjesto predśednika Opštine stao rame uz rame sa Batom Grujičićem i ostalim nikšićkim velikanima koji su vodili naš grad.
Marko Kovačević zagovornik zločinačke četničke ideologije uz podršku istomišljenika iz Demokrata i ‘’ građanske Ure’’ će u naredne četiri godine sa pozicije predśednika opštine u Nikšićkom pozorištu organizovati kulturne programe koji će veličati djela Draže Mihailovića.
U Zahumlju će se organizovati pjesničke večeri Matije Bećkovića i ostalih negatora crnogorskog identiteta.
Na Bedemu će se umjesto crnogorske zastave vijoriti trobojna  koja simbolizuje nestanak Crne Gore dok će se umjesto Bedem festa organizovati sabori trubača.
Teško će biti svima nama koji živimo u Nikšiću i koji ga volimo da gledamo kako se gasi duh slobode kojim je odisao.
Oni koji su na martovskim izborima željeli promjene na bolje izgleda da su dobili promjene kakve ni sami nijesu slutili. Živjeće u gradi iz kojeg će se slati poruke šovinizma i mržnje prema svemu što nije srpsko.
Tačno je da će se grad promijeniti više Nikšić neće biti prepoznatljiv po Ljubu Čupiću i Muharemu Asoviću već po tvorcima četničke ideologije  jer će nova vlast inicirati da ulice našeg grada nose imena zločinaca.
Nikšičke porodice Adzajlić, Jaganjac, Muratović, Osmanagić više  neće živjeti u građanskom Nikšiću za čiju slobodu su živote položili njihovi preci.
I dalje će našim gradom teći rijeke Bistrica  i Zeta koje neće moći oprati bruku koja će se u naredne četiri godine dešavati u gradu čelika i piva.
Na kraju moj Nikšiću pobijedio si ti mnogo veće okupatore od ovih koji trenutno upravljaju tvojom administraciom.
[top]