25 jun 2019

SRPSKI POLITIČARI U OBRAĆANJU CRNOJ GODI DA SLIJEDE PRIMJER PREDŚEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA

0 Comment

SRPSKI POLITIČARI U OBRAĆANJU  CRNOJ GODI DA SLIJEDE PRIMJER PREDŚEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA

 

Crnogorska kulturna mreža apeluje na političare iz Srbije koji se  oglašavaju govorom šovinizma upućenog Crnoj Gori da ne šire mržnju i podjele  između dva bliska naroda, već da slijede primjer predśednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koji se na dostojanstven i ljudski način obraća prema našoj državi zalažući se za interese Srba koji žive u Crnoj Gori.

 

Neprimjerene su izjave koje našeg predśednika Mila Đukanovića nazivaju „ kriminalcem“ i koje vrijeđaju crnogorski identitet i suverenost. Gospoda koja se oglašavaju govorom mržnje i šovinizma bi trebalo da znaju da su odnosi građana Crne Gore i Srbije iznad svih političkih i drugih intersa. Predlažemo gopspodi koji su „retorički dušebriznici“ za inteerse Srba u Crnoj  Gori da javno kažu šta su konkretno uradili za njih.

Svi Srbi koji žive u Crnoj Gori znaju da su ravnopravni građani i da im nijesu uskraćena bilo koja prava.

Dolaskom Aleksandra Vučića na vlast diplomatski odnosi Crne Gore i  Republike Srbije su krenuli uzlaznom putanjom što je dobro kako za ove dvije države tako i za njihove građane.

 

Veoma je važno da dobre odnose Mila Đukanovića i Aleksandra Vućića iskoriste Srbi u Crnoj Gori i Crnogorci u  Republici Srbiji kako bi poboljšali svoj položaj i očuvali kulturno nasleđe. U prošlosti nijesmo nikada imali situaciju dobrih odnosa dva visoka državnika pomenutih država kao što je sada.

 

Poruke mržnje i šovinizma sa koje god strane dolazile nijesu dobre, i nijednoj državi nijesu donijele korist, što dobro znaju oni koji ih upućuju. Građani Crne Gore i Republike Srbije dobro znaju da smo mi narod slične kulture, tradicije i djelimično običaja, i da mi jedni od drugih bliže nemamo. Kao što smo jedinstveni kada igra Novak Đoković tako treba i da budemo jedinstveni u svih situacijama šta god da je u pitanju.

 

Crnogorska kulturna mreža izražava uvjerenje da izjave mržnje koje dolaze od strane pojedinih političara neće narušti odnose dvije bliske države koje zajedno koračaju ka  EU.

[top]