04 dec 2021

SRPSKI MITROPOLIT MIĆOVIĆ SIJE ZLU KRV PO CRNOJ GORI

0 Comment
Najnovija izjava srpskog mitropolita Joanikija Mićovića kako vjeruje da će kapela koju su Karađorđevići 1925.godine podigli na Lovćenu biti obnovljena je  sijanje zle krvi po Crnoj Gori i velika zabluda.
Mićović se zalaže da se obnovi kapela Karađorđevića jer je ona simbol uništenja nezavisne države Crne Gore, simbol svrgavanja dinastije Petrović Njegoš i simbol  nestanka Crnogorske pravoslavne crkve.
Ovo su stvarni razlozi zbog kojih se srpski mitropolit zalaže da se obnovi kapela Karađorđevića na Lovćenu što bi bio veliki poraz za Crnu Goru.
Posebno je na mene ostavilo utisak izjava da se Srpska pravoslava crkva ne bavi stranačkom  politikom i da smo svi mi kojo to tvrdimo poali na ispitu vjeronauke.
Odavno je srpski mitropolit Mićović pao na ispitu ali ne političkom nego onom najvažnijem kojeg svi polažemo kod Gospoda Boga.
Nijesam iznenađen ni činjenicom da se ne  stidi svog sramnog čina ustoličenja koji je bio presedan u hrišćanstvu.
Za mene ovakve huškaške izjave Mićovića nijesu iznenađenje jer on želi sukobe i podjele i da u našoj državi nikad ne bude mira i blagostanja i da joj se desi sudbima iz 1918. godine.
Ono što posebno srpski mitropolit treba da zna jeste činjenica da se u Crnoj Gori pravoslavlje ne može poistovjećivati sa Srpskom pravoslavnom crkvom jer ona ne može imati eskluzivitet nad njim.
Interviju srpskog mitropolita Joanikija Mićovića je potvrdilo pisanje iz Biblije da čovjeka od hrišćanstva najviše udaljavaju oni koji ga propagiraju.
[top]