22 maj 2018

SRBI, OKRENITE SE CRNOJ GORI

0 Comment

 

SRBI, OKRENITE SE CRNOJ GORI

 

Crnogorska kulturna mreža je sinoć na Cetinju u čast Dana nezavisnosti upriličila kulturno-zabavni program na kojem su prisustvovali građani iz više crnogorskih gradova.

Među prisutnima je bio najveći broj mladih, što nas posebno raduje.

Publika je sa oduševljenjem pozdravila nastupe djece koja su svoj talenat predstavila na najvećoj sceni i svojim nastupima opravdali ukazano povjerenje.

Željko Samardžić i Petar Grašo su napravili atmosferu kakva odavno nije viđena na crnogorskim trgovima. Program je trajao do jedan sat iza ponoći, a veliki broj posjetilaca ostao je do samog kraja.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik naše ogranizacije Aleksandar Damjanović je istakao da je 21. maj praznik svih građana Crne Gore, bez obzira kako su glasali 2006. godine. Obaveza svih nas je da jačamo tekovine Dana nezavisnosti i da doprinesemo da temelji suverene Crne Gore budu vječni. On je apelovao na srbe koji žive u našoj državi, da se okrenu Crnoj Gori, jer im Čačak, Vranje ili Beograd, ne mogu biti bliži od Cetinja, Nikšića ili Podgorice.

Damjanović je istakao da je Milo Đukanović mudrom politikom doprinio da na demokratski način, sa olovkom u ruci, obnovimo crnogorsku nezavisnost, i da to što smo na lak način ostvarili cilj, ne smije da nas uspava i da izgubimo suverenost naše Države.

Takođe je apelovao na predsjednika Vlade Duška Markovića da državne institucije ne dozvole obilježavanje stogodišnjice od sramne Podgoričke skupštine. Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje svim partnerima i volonterima koji su dali doprinos realizaciji pomenutog projekta.

Zahvaljujemo se Radio televiziji Crne Gore na čijim kanalima su građani Crne Gore i dijasporebili u prilici da uživo prate program sa Dvorskog trga na Cetinju.

Crnogorska kulturna mreža poziva Vladu Crne Gore i državne isntitucije da u narednim godinama partnerski radimo na organizaciji obilježavsnja Dana nezavisnosti koji se ni u kom slučaju ne može slaviti salonski, u uskim krugovima, daleko od građana.

 

 

[top]