04 avg 2021

SPORTISTI OBRUKALI CRNU GORU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

0 Comment
Crnogorski sportisti su svojim blijedim nastupima na Olimpijskim igrama u Tokiju obrukali državu i zastavu pod kojim su nastupali.
Ne zamjeramo im što nijesu osvojil medalju već kritike upućujemo njihovom  blijedom nastupu i odnosu prema zastavi pod kojom su se takmičili.
Umjesto da su se pripremale za utakmice rukometašice su se zabavljale snimajući video poruke  uz crnogorske pjesme dok su vatrepolistima u bazenu misli bile ko zna đe.
Traženje alibija rukometašica za ubjedljive poraze nakon utakmica je vrijeđanje zdravog razuma svih nas koji volimo Crnu Goru.
Posebno crnogorske patriote boli pristup vatrepolista  na utakmici sa Srbijom u kojoj su dozvolili da crnogorska reprezentacija  pored poraza bude i ponižena.
Takođe naglašavamo da je napravljena velika greška kada je Bojana Popović imenovana za selektorku rukometne reprezentacije jer mi nemamo luksuz da nekom selektorska pozicija bude prvi ozbiljniji radni angažman.
Treba se zapitati zbog čijih grešaka su crnogorsku reprezentaciju napuštili Dragan Adžić i Petar Porobić koji su bili prinudjeni da preuzmu druge reprezentacije jer u našoj više za njih nije bilo mjesta.
Ovaj blijedi nastup crnogorskih sportista je došao kao plod lošeg rada u četvorogodišnjem mandatu Ministarstva sporta koje je neuspješno vodio Nikola Janović koji je čak imao lošu saradnju i sa svojim matičnim Vaterpolo i plivačkim savezom.
Uprava za sport i mlade pod hitno mora izraditi novu strategiju za razvoj sporta kako bi crnogorska reprezentacija imala kvalitetnu bazu za izbor sportista koji će za nju nastupati.
Ovim putem apelujemo na sve medije da se pridruže našoj kritici koju upućujemo crnogorskim sportistima zbog njihovog odnosa prema grbu i zastavi države koju predstavljaju.
Na kraju i kad gubi i kad dobija Crna Gora će biti naša prva ljubav, ali Olimijiske igre u Tokiju su pokazale da sportisti nijesu bili svjestni značaja predstavljanja matične države.
[top]