29 maj 2022

SKUPŠTINSKA VEĆINA DA IZMIJENI ZAKON O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI 

0 Comment
Pozivam novu skupštinsku većinu da po hitnom postupku izmijeni  zadnju verziju Zakona o slobodi vjeroispovijesti koja je štetna po interese Crne Gore.
Svjedoci smo bili da je Vlada Zdravka Krivokapića izmijenila Zakon o slobodi vjeroispovijesti na način da je kulturno nasleđe Crne Gore oteto od nje.
Neshvatljivo je da se nije čula spremnist nove parlamentarne većine da se krene u izmjene i dopune ovog nakaradnog zakona.
Zanimljivo je da sada  ćute “ patriote” iz SDP-a Raško Konjević i Ranko Krivokapić i śede u Vladi Dritana Abazovića kojeg su nazivali izdajnikom zbog ovog zakona.
Zakon o slobodi vjeroispovijesti  treba da bude koncipiran tako da isključivo štititi interese Crne Gore kao i da joj omogući pravo svojine nad vrijednim kulturnim nasleđem koje je izgubila na sraman način.
Ura i SNP imaju šansu da operu obraz koji su ukaljali prilikom glasanja za aktuelni Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je nanio nemjerljivu štetu Crnoj Gori.
Ovaj moj prijedlog je idealna prilika da se ispravi nepravda koja je nanesena Crnoj Gori od onih političkih subjekata koji su se zalagali da naša država postane dio projekta srpskog sveta.
Ukoliko istinski nova skupštinska većina želi da služi interesima Crne Gore to mora dokazati izmjenama nakaradnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.
Na kraju poručujem Vladi Dritana Abazovića i skupštinskoj većini koja je podržava da interesi Crne Gore ne mogu biti dio bilo kakvih političkih kompromisa.
[top]