18 jun 2024

ŚEVERNA TRIBINA STADIONA POD GORICOM DA  NOSI IME MATIJE ŠARKIĆA

0 Comment
Crnogorska kulturna mreža je uputila inicijativu gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac da Glavni grad u čast nedavno preminulog reprezentativnog golmama Crne Gore Matije Šarkića śevernu tribinu gradskog stadiona nazove po Matiji Šarkiću.
Šarkić  je bio aktuelni član fudbalske reprezentacije i svojim odnosom prema dresu sa crnogorskim grbom je zaslužio da mu se na ovaj način iskaže poštovanje.
Śeverna tribina na kojoj se okupljaju navijačke grupe ima posebnu simboliku, pa samim tim, ova naša inicijativa  je idealna prilika da se u znak poštovanja nazove po njemu.
I pored činjenice da nije  fusblaski stasavao niti se  afirmisao u Crnoj Gori odluka Matije Šarkića da nastupi za crnogorsku reprezentaciju je gest koji se mora cijeniti i uvažavati.
Svi koji živimo u Crnoj Gori smo imali priliku da gledamo sa koliko ljubavi i energije je Matija nastupao za crnogorsku reprezentaciju.
Nadamo se da će gradonačelnica Podgorice u najkraćem mogućem roku navedenu inicijativu sprovesti u djelo, i na taj način u ime svih građana Crne Gore iskazati poštovanje prema Matiji Šarkiću i svemu onome što je on dao crnogorskoj reprezentaciji.
Vjerujemo da će odbornici i svi zaposleni u Glavnom gradu iskazati pozitivan stav prema našoj inicijativi, koja je mali znak pažnje za velike stvari koje je Matija Šarkić uradio za crnogorsku fudbalsku reprezentaciju.
Nek je vječna slava i hvala Matiji Šarkiću!
[top]