19 feb 2022

SDP I SD DA SE URAZUME NIJE VRIJEME ZA UCJENE I BORBU ZA FOTELJE

0 Comment

Crna Gora se danas od obnove nezavisnosti  nalazi u najtežoj situaciju i grčevito se bori da sačuva svoju suverenost i građanski koncept.
Srušena je antidržavna izdajnička Vlada Zdravka Krivokapića i trenutno se radi na formiranju nove proevropske koja će imati zadatak da našu državu vrati na evropski put.
Crnogorska javnost svjedoči ultimatumima koje postavljaju SDP i SD kako bi sa svojih pet poslanika podržali formiranje nove vlade.
Ova dva politička subjekta pod plaštom odbrane građanske Crne Gore tvrde pazar da bi dobili što više funkcija u novoj izvršnoj vlasti.
Tokom prethodnog perioda kada su tvorili izvršnu vlast SDP i SD su imali priliku da insistiraju da se potpiše Temeljni ugovor sa SPC koji bi štitio interese Crne Gore, kao i da se riješi status Crnogorske pravoslavne crkve i da se ojača građanski koncept naše države što nijesu uradili.
Međutim njima je u tom periodu prioritet bio grabež za foteljama i uhljebljenje kadrova dok im je Crna Gora bila zadnja rupa na sviralu.
Ovim političkim dubjektima se odnos prema Crnoj Gori svodio na tome da što više od nje ušićare a da joj za uzvrat ne daju ništa osim šturih saopštenja kojim je “ brane”.
Bilo bi dobro da SDP i SD slijede primjer Bišnjačke stranke i albanskih partija kada je u pitanju odnos prema državi.
Crna Gora je zbog ovakvog njihovog nakaradnog odnosa 30.avgusta platila skupu cijenu jer su na vlast došli oni politički subjekti koji su se zalagali da se sruše sve vrijednosti koje je naša država baštinila.
Apelujem na SDP i SD da se urazume i podrže formiranje evropske Vlade jer nije vrijeme za ucjene i utvrđivanje pazara kako bi se prigrabilo što više fotelja.

 

[top]