25 feb 2023

SDP DA POVUČE DRGINJU IZ PREDŚEDNIČKE TRKE

0 Comment
Današnja kandidatura Mila Đuksnovića nameće logičan potez da SDP povuče predśedničku kandidaturu Draginje Vuksanović Stanković , kako ne bi nanosila štetu kandidatu sa najvećim šansama za pobjedu.
Evidentno je da je SDP ishitrenom odlukom da kandiduje svog kandidata najveću korist učinio Andriji Mandiću kandidatu Demokratskog fronta.
Iskreno se nadam da će i sama Draginja Vuksanović Stanković prepoznati značaj povlačenja iz predśedničke trke, u korist pobjede Mila Đukanovića u prvom krugu.
Rukovodstvo SDP-a treba da prepozna značaj   pobjede Đukanovića u prvom krugu, i na taj način spriječi i minimalnu šansu za pobjedu kandidatima koji nijesu iz suverenističkog bloka.
Politički ćorsokak u kojem se trenutno nalazi Crna Gora nedaje zapravo da uskopartijski interesi budu ispred interesa Crne Gore.
SDP  treba da ima na umu da je Crna Gora upravo zahvaljujući njihovoj egzibiciji  i pokušaju pravljenja koalicije sa Demokratskim frontom 2015.godine  zapala u političku krizu u kojoj se danas nalazi.
Nadam se da će kod rukovodstva SDP-a biti dovoljno razuma i pameti i da će prvenstveno u interesu građanske Crne Gore, za koju se i oni deklarativno zalažu, povući predśedničku  kandidaturu Draginje Vuksanović Stanković.
Ako se kojim slučajem desi da SDP ne povuče predśedničku kandidaturu svog kandidata, to će značiti da su im partijski interedi ispred interesa Crne Gore i da se zalažu za pobjedu kandidata Demokratskog fronta.
Da od crnogorske javnosti ne budem pogrešno shvaćen, ne očekujem da bi Draginja na predstojećim predśedničkim izborima ostvarila rezultat koji će se mjeriti u drsetinama hiljada glasova, ali svaki glas kandidatu sa najvećim šansama za pobjedu
u prvom krugu Milu Đukanoviću je veoma važan, i ne treba dozvoliti da se prospe.
Na kraju dok čekamo da kod rukovodstva SDP-a proradi razum, preostaje nam da marljivo radimo da Crna Gora ne dobije predśednika koji će je povesti putem kojim je išla 1918. godine.
[top]