15 jun 2021

SAVJET NIKŠIĆKOG POZORIŠTA DA ZABRANI PROJEKCIJI FILMA CRNA GORA -PODIJELJENA ZEMLJA

0 Comment
Crnogorska kulturna mreža je predśednici Savjeta Nikšićkog pozorišta Bojki Đukanović uputila inicijativu da se zabrani projekcija sramnog filma Crna Gora-Podijeljena zemlja.
Vjerujemo da će gospođa Đukanović predložiti Savjetu da se podrži naša inicijativa i da se spriječi brukanje ove važne kulturne ustanove Crne Gore i grada Nikšića.
Film Crna Gora- Podijeljena zemlja je snimljen sa ciljem da se nipodištavaju tekovine 21 maja i crnogorski identitet uz pomoć dežurnih lajača Matije Bećkovića Jovana Makuša i ostalih govornika.
Ono čega će se stiđeti potomci aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića iz Cuca jeste da je njihov predak govorio u filmu koji osporava obnovu crnogorske nezavisnosti.
U bilo kojoj demokratskoj zemlji projekcija ovakvog filma bi bila ekspresno zabranjena a reditelju psihopati Borisu Malagurskom ne bi bio dozvoljen ulazak u tu zemlju.
Zabrinjavajuće je ćutanja konsekvenata lokalne vlasti u Nikšiću Demokrata i Ure koji ne žele da javno iznesu svoje mišljenje po pitanju ovog sramnog događaja koji je najavljen za 19. jun u Nikšiću.
Bez obzira na činjenicu da lokalna vlast na čelu sa Markom Kovačevićem radi u interesu srpskog sveta moraju imati na umu da koliko se god trudili neće uspjeti da Nikšiću ukaljaju ponos i dostojanstvo.
[top]