03 jan 2020
 REAGOVANJE
Crnogorska kulturna mreza najostrije osudjuje sinocnji pokusaj paljenja crnogorske zastave na zgradi ambasade Crne Gore u Republici Srbiji. Vandalskim gestom od strane grupe gradjana je poslata sovinisticka poruka nasoj drzavi, njenim gradjanima.
Poruke sovinizma koje su poslate su direktan udar na crnogorsku suverenost i direktan pokusaj mijesanja u njene unutrasnje stvari. 
Posebno smo zabrinuti erupciom sovinzma na   pomenutom skupu i porukama mrznje koje su upucene na racun crnogorskog ambasadora Tarzana Milosevica i predsjednika Crne Gore Mila Djukanovica.
Ocito da se dio intelektualne elite Srbije jos uvijek ne miri sa uspjesima koje nasa drzava postize predvodjena politikom predsjednika Djukanovica, koji je bez sumnje regionalni líder.
Uopste nas ne cudi prisustvo poslanika Demokratskog fronta na sinocnem skupu, jer su se oni odavno svrstali na strani izdajnika i stranih placenika, kojima su dolari ispred licnog dostojanstva.
Vjerujemo da sinosnji sramni cin koji kalja obras Republici Srbiji nije iskas odnsoa prema Crnoj Gori vecinske Srbije. Sigurni smo da ovakav vandalizam ne podrzava ni jedan istinski srpski patriota, kojih nije bilo sinoc medju okupljenom grupom gradjana ispred zgrade nase ambasade.
Pretpostavljamo da medju vandaima koji su se sinoc okupili nije bilo potomaka srpskih vojnika kojima je crnogorska vojska pravila ostupnicu na Mojkovcu.
Crnogorska zastava je izdrzala i ubujitija zrna od sinosnje pirotehnike, i izvijevala pobjede, koa sto je sinoc. Ona ce se i dalje suvereno vijoriti na Istriveru i u Briselu medju punopravim  clanicama NATO alijanse.
 Posebno ponosno ce se vioriti na zgradi crnogorske ambasade u Republici Srbiji, jer nasa drzava zbog svojih gestova nikad nece morati da pogne glavu pred Srbijom i njenim gradjanima.
Bratska Srbijo hriscanski je prastati, pa cemo mi kao hriscani nakon prastanja dogadjaja iz 1918. godine ti oprostiti i ovaj cin tvojih gradjana, koji ti kalja lice, a nama salje poruku mrznje.
Molicemo se Bogu da oprosti sovinizam svima onima koji  zarad sitnih licnih interesa pozivaju da udari brat na brata, kum na kuma i komsija na komsiju.
Ovo reagovanje na sovinizam i mrznju prema nasoj drzavi cemo zavrsiti porukom DA JE VJECNA CRNA GORA ZIVJELA SRIJA.
[top]