30 nov 2020

Reagovanje na izjavu Joanikija Mićovića

0 Comment

JOANIKIJE POKAZAO DA NIJE DUHOVNIK VEĆ POLITIČAR

Najnovija izjava vladike Joanikija Mićovića u kojoj komentariše odluku o proglašenju personom non grata ambasadora Republike Srbije Vladimira Božovića je još jedan u nizu pokazatelja da on nije duhovni čovjek, i da SPC želi da ruši koncept građanske Crne Gore.
Stav srpskog vladike Crnogorcima u Božićnom postu ne može donijeti mir i blagostanje jer su pred Crnom Gorom teški dani u kojima se bori za očuvanje suverenosti i slobode.
Najveće zasluge za razdor i podjele između dva bratska naroda pripadaju upravo sveštenstvu SPC koji manipulacijama i lažima šire mržnju.
Kada smo kod istorije moramo konstatovati da će ona u budućnosti  pisati o Joanikiju Mićoviću kao čovjeku koji je umjesto Gospodu Bogu služio rušiteljima Crne Gore.
Vladici Joanikiju preporučujemo da se drži Jevanđelja i Svetog pisma umjesto što se političkim izjavama pokušava dodvoriti srpskim političarima od kojih očekuje podršku za jedno od dva vodeća mjesta u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
Na kraju radi crnogorske javnosti želimo da kažemo da ovim oglašavanjem nijesmo željeli da branimo izvršnu vlast već da ukažemo na zle namjere vladike Mićovića koji svojom zapaljivom retorikom sije mržnju između dva brataka naroda.
[top]