18 jul 2019

REAGOVANJE ALEKSANDRA DAMJANOVIĆA NA OGLAŠAVANJE BOŽIDARA ŠUNDIĆA

0 Comment

DIREKTOR ŠUNDIĆ DEZAVUIŠE JAVNOST I ISKAZUJE SVOJ ŠOVINISTIČKI ODNOS PREMA 21. MAJU

Radi crnogorske javnosti prinuđen sam da se još jednom obratim građanima kako bih im  bliže pojasnio kakva se ličnost nalazi na čelu Nacionalnog javnog servisa. Ovim putem posebno želim da se lično  obratim Božidaru Šundiću.

Božo, nakon tvog oglašavanja u javnosti kojim si pokušao bezuspješno da osporiš moje tvrdnje o tvom bahatom ponašanju, ne želim više da te oslovljavam sa “gospodine“, kao što sam to činio u svom prethodnom obraćanju, jer si pokazao, što bi se u narodu reklo, da imaš obraz kao đon od cipele.

Javno te pozivam da, ako imaš imalo dostojanstva i ljudskosti, objaviš cjelokupan tonski snimak mog I tvog   razgovora sa nadzornih kamera od trenutka kad smo se sreli ispred portirnice do momenta mog napuštanja zgrade RTCG.

Tim snimkom bi javnost bila u prilici da procijeni ko od nas dvojice govori istinu. Moje navode bi  mogli potvrditi što od njih ne očekujem  i svjedoci tvog uličarskog ponašanja, tvoj vozač Veselin Vuković, portir Veselin Pavličić i organizatorka zabavnog programa Lela Perović, koje je tvoja miljenica, šefica kabineta, Tijana Vujošević pozivala na razgovor da u Policiji daju izjave koje bi išle  u tvoju korist.

Imajući u vidu da si devedesetih godina bio jedan od udarnih pesnica Srpske radikalne stranke i protivnik ideje Mila Đukanovića da se krene u obnovu crnogorske suverenosti, znao sam da nećeš imati razumijevanje za projekat proslave Dana nezavisnosti. Ono što, takođe, znaju ljudi koji te lično poznaju jeste da je tvoja ljubav prema novcu nemjerljiva, pa polazeći od sopstvenog primjera mene pokušavaš da zalijepiš etiketu da naplaćujem patriotizam. Pretpostavljam da si svjestan činjenice da se moj I tvoj doprinos Crnoj Gori ne mogu uporediti, jer se tvoj doprinos svodio na finasiski patriotizam, što će se potvrditi kada se I ako nekad nadležne institucije budu bavile postupkom nabavke opreme za digitalizaciju RTCG.

O uređivačkoj politici i zloupotrebi RTCG najbolje govori i činjenica da „tvoja televizija“ kako ti nazivaš javni servis nije prenijela moje obraćanje javnosti o tvom bahatom ponašanju, ali zato je odmah prenijela tvoje obmane koje te inače krase tokom tvoje bogate novinarske karijere. Ovakav gest medijske kuće, na čijem si čelu, krši sve kodekse nezavisnog novinarstva na koje se ti često pozivaš. O tvom patriotizmu prema medijma u kojima si radio bi najbolje mogli govoriti Željko Mitrović i Duško Knežević.

Božo, vjeruj mi na riječ da sam i danas začuđen kako si nakon tvog sramnog odnosa prema nastupu Crne Gore na Eurosongu uspio da ostaneš na poziciji generalnog direktora. Tebi je bilo važnije da ti i tvoja šefica kabineta imate potpun ugođaj tokom boravka u Tel Avivu, nego li da „D-moll“  donije adekvatne uslove za što kvalitetniji nastup.

Kada već govorim o muzici osvrnuću se i na to da si vješto, u svom obraćanju javnosti, izbjegao da odgovoriš na moje tvrdnje kako si izigrao dogovor da će RTCG finansirati izradu TV spota za pjesmu posvećenu 21. maju, što još jednom potvrđuje tvoj šovinistički odnos prema ovom važnom datumu.

Na kraju bih želio da se još jednom izvinim RTCG zbog prepiske koju vodim sa „glavom kuće“ koji se ni kriv ni dužan našao na funkciji koju je totalno obesmislio i koju svojim minulim radom nije zavrijedio.

Ovim obraćanjm  završavam svaku dalju  prepisku sa generalnim direktorom RTCG, ostavljajući  sudstvu i tužilaštvu da se njime bave, sa dubokim uvjerenjem da će Savjet RTCG sankcionisati njegovo bahato ponašanje.

[top]