26 jan 2023
Najnoviji skandal koji se desio u RTCG kada je izvršni direktor državne televizije, do skoro DF-ov a danas Urin,  Boris Raonić novinaru  Žarku Božović zabranio upotrebu jotovane varijante crnogorskog jezika, je još jedan u nizu dokaza sramnog rukovođena javnim servisom.
Gest zabrane upotrebe jotovane varijante crnogorskog jezika je jasan pokazatelj čije interese zastupa Raonić.
Crna Gora  nema uređene institucije pa  Boris Raonić neće biti sankcionisan zbog sramnog odnosa prema crnogorskom jeziku.
Da kojim slučajem Boris  Raonić ima i zeru lične odgovornosti nakon potvrde pisanja medija o njegovom sramnom činu od strane novinara Božovića bez razmišljanja bi podnio neopozivu ostavku.
Na ovakvom radu koji ima za cilj satanizaciju crnogorskog identiteta bi mu pozavidio i Slaven Radunović koji ga je protažirao da kao kadar Demokratskog fronta dodje na čelo državne televizije.
Nije ovo prvi put da Raonić svojim odlukama unižava instituciju kakva je RTCG, a koju je svojim menadzerskim radom sveo na niske grane.
Priśetimo se samo njegove reakcije nakon skandaloznog priloga o tragediji na Cetinju, kada na zaprepašćenje crnogorske javnosti nije podnio ostavku.
Trebalo bi dosta vremena da se pobroje svi Raonićevi propusti od nepotizma prilikom izbora  učesnika za Eurosong, pa preko snimanja novogodišnjeg programa u drugoj državi, zatim direktnog miješanja u uređivačku politiku.
Ne mogu se oteti utisku a da ne sponenem sraman odnos koji ima prema crnogorskim muzičkim umjetnicima i stvaraocima koji su degradirani od  njegovog dolaska u RTCG.
Takođe je unizio javni servis kada je zabranio novinarskoj ekipi da izvještava sa omaža Crna Gora Merimi Njegomir.
Srećom po javni servis približavaju se parlamentarni izbori i nakon njih kraj funkcije kontraverznog direktora Raonića, koji je po svemu sudeći zarad očuvanja menadzerskog ugovora na sve spreman.
Raoniću, stidi se!

 

[top]