15 jul 2022

PRVOJ ŠUBARI NIKŠIĆA  NI 13.JUL NIJE SVET

0 Comment
Kao rođeni nikšićanin i neko čiji su preci položili svoje živote za slobodu mog grada i Crne Gore imam potrebu da se izvinem svima koji su zbog zle namjere predśednika Marka Kovačevića doživjeli neprijatnost prilikom proslave 13. jula.
Izvinite braćo i sestre što vam je ugođaj proslave pokvario čovjek koji je šampion u promovisanju šovinizma prema Crnoj Gori.
Nesvatljivo je da prvoj šubari Nikšića Marku Kovačeviću ni 13. jul nije SVET što je dokazao odnosom prema ovom važnom datumu.
Svojim ponašanjem  Kovačević se jasno ogradio od svojih predaka koji su se u narodnooslobodilačkim ratovima borili za Pravo Čast i Slobodu Crne Gore.
Vjerujem da se danas stide i nikšićani koji su na lokalnim izborima svoj glas dali da Kovačević na nesreću čitave zajednice postane predśednik Opštine.
Od ovakvog odnosa prema Danu državnosti od strane prve  šubare grada treba da se stidimo svi bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali i koje vjere i nacije bili.
Zajedno sa nama se srami i plemeniti lik Ljuba Čupića koji čeka da mu Kovačević ukloni bistu sa Trga Slobode i umjesto nje postavi spomenik Savu Fatiću čija mu je ideologija bliska.
Preživio je Nikšić mnoge  okupatore  i izdajnike tako da će siguran sam i Marko Kovačević mnogo brže nego što misli postati dio ružne prošlosti našeg grada.
Čitajući javno oglašavanje omladine Nove srpske demokkratije koji kažu “ Neka niko ne misli da Kovačević sam” pitam se kakvi su tek oni kad se diče ovakvim Markom?
Na kraju se pitam sa koliko obraza će nakon svega što je uradio Kovačević pogledati u oči svoje brastvenike sa Grahova?
[top]