09 feb 2016

PROSLAVA DECENIJE NEZAVISNOSTI U PODGORICI I CETINJU

0 Comment

PROSLAVA DECENIJE NEZAVISNOSTI U PODGORICI I CETINJU
Proslava decenije nezavisnosti u organizaciji Crnogorske kulturne mreže održaće se u Podgorici i na Cetinju. Odlučili smo se da proslave, koje su zamišljene kao narodne, organizujemo u Glavnom gradu, jer je on do sada bio nepravedno zapostavljen kada je u pitanju obilježavanje Dana nezavisnosti i u Prijestonici koja je neizbježna kada su u pitanju proslave velikih Drćavnih jubileja.
Proslave će u produkcijskom smislu biti drugačije od svih koje su do sada organizovane u Crnoj Gori , za šta smo angažovali najkvalitetnije kadrove iz oblasti tehničke produkcije, režije i dramaturgije.
Još će vremena proteći dok svi ne budemo ujedinjeni ośećanjem radosti i ponosa što živimo u suverenoj Crnoj Gori. Do tada, dužni smo i nepokolebljivi u namjeri da ovaj veliki datum dostojno obilježavamo i najsvečanije proslavljamo, da bi time svima prenijeli jasnu i iskrenu poruku da je Crna Gora naša zajednička kuća.
Mi u Crnogorskoj kulturnoj mreži , vjerujemo da se jubilej koji proslavlja naša država ne može i ne smije slaviti „salonski“ ili akademski – u uskim krugovima i daleko od naroda, daleko od mladog svijeta, već naprotiv, u što širem obimu, takoreći na terenu i u atmosferi koja će okupiti što veći broj ljudi.
Poziv za partnerstvo u organizaciju proslave smo uputili lokalnim samoupravama Prijestonice, Glavnog grada i Vladi jer smatramo da zajedničkim snagama možemo na još kvalitetniji način obilježiti jubilej koji slijedi. Ukoliko njihova podrška izostane, to nas neće pokolebati da proslavu organizujemo onako kako dolikuje najvećem prazniku u novijoj istoriji Crne Gore.
Ruku partnerstva upućujemo svim onima koji žele da daju doprinos da se na što bolji i što kvalitetniji način obilježi jubilej, bez spremnosti da se praznik politizuje i da se na njemu ubiraju politički poeni.
Nadamo se da će inicijativa predśednika Vlade Mila Đukanovića, koju je uputio svim lokalnim samoupravama da Vladi dostave programe za obilježavanje 21. maja, doprinijeti podizanju svijesti kod građana o značaju pomenutog praznika, koji je nažalost do sada kod većine bio prepoznatljiv samo kao neradni dan.

[top]