20 maj 2015

Najava proslave 21. maja u B.Polju

0 Comment

Plakat

Svaka nova godišnjica nezavisnosti je nama u Crnogorskoj kulturnoj mreži veća obaveza da ovaj veliki datum proslavimo na što bolji i kvalitetniji način.

Crnogorska kulturna mreža 20. maja u partnerstvu sa opštinskom kancelarijom za mlade, lokalnom turističkom organizacijom i JU Ratkovićeve večeri poezije, a pod pokroviteljstvom opštine  Bijelo Polje, organizuje proslavu Dana nezavisnosti.

Na događaju koji će poćeti u 20 ura učestvuju: Grupa Perper, Zoran Kalezić Ismail Delija, Aldin Avdijaj, Jana Mirković i Isak Šabanović, a glumci su Sara Božović i Šućko Madzgalj.

Zadovljstvo nam je što organizujemo proslavu u Bijelom Polju, u gradu koji uz Cetinje za nas crnogorce ima posebnu simboliku, jer je u Bijelom Polju, premijerno, 2004. godine, intonirana Državna himna, i prvi put se na jarbolu se zavijorila današnja zastava Crne Gore.

Kroz program ćemo pružiti šansu mladim muzičarima svih vjera i nacija i na taj način im omogućiti da na najvećoj sceni, u najsvečanijem trenutku za našu Državu, pokažu svoj potencijal i talenat.

Bez obzira na  međusobne razlike, 21. maja treba da zaboravimo na podjele i da svi zajednički slavimo rođendan naše kuće, jer koliko je važno što smo stekli Državu, još je važnije da njene temelje učinimo vječnim.

Pozivamo sve građane Crne Gore, a naročito one koji žive na śeveru naše zemlje, da dođu u Bijelo Polje i da zajedno proslavimo najznačajniji praznik u ponosnom istorijskom trajanju Crne Gore.

[top]