30 apr 2024

PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI NA TRGU SLOBODE U NIKŠIĆU

0 Comment
Crnogorska kulturna mreža će u Nikšiću u čast 18. godina obnove suverenosti Crne Gore 21. maja na Trgu Slobode pod sloganom “ Proslavimo zajedno” upriličiti veliku narodnu proslavu.
Kroz program ćemo kao i prethodih godina šansu da nastupe na najvećem događaju koji se tokom kalendarske godine održi u našoj državi šansu pružiti mladim izvođačima, koji će zajedno nastupiti sa poznatim crnogorskim muzičkim umjetnicima.
Takođe k u programu će učešće uzeti
Javnost će blagovremeno biti obaviještena o detaljima programa i listom učesnika ovog velikog događaja.
Sloganom “ Proslavimo zajedno” želimo da pozovemo sve građane bez obzira na vjeru i naciju da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti Crne Gore.
Vremena podjela i međusobnih nesuglasica treba da ostavimo po strani i da zajednički iz Nikšića pošaljemo poruku ljubavi prema našoj zajedničkoj državnoj kući.
Moramo zajednički stvoriti ambijent da nas sve ista ljubav spaja, jer jedino tako možemo dati doprinos jačanju tekovina 21.maja.
Komentari koje smo dobili nakon produkcije prošlogodišnje proslave u Nikšiću nam daju za pravo da vjerujemo da će i ove godine naš grad biti epicentar proslave Dana nezavisnisti.
Očekujemo da će Opština Nikšić finansirati u cjelokupnom iznosu  organizaciju pomenutog dogadjaja, jer Dan nezavisnisti nije ništa manje važan događaj od onih koji se finasiraju iz gradskog budzeta.
Nadamo se da će lokalna uprava nakon skoro četiri godine mandata  shvatiti važnost organizacije obilježavanja 21. maja u Nikšiću.
U prethodnom periodu iz gradskog budzeta su se izdvajala sredstva za mnoge manifestacije, među kojima je bilo i onih koje su nipodaštavale crnogorsku suverenost, pa samim tim došao je red da proslava Dana nezavisnisti bude finasirana novcem građana.
[top]